Afbeelding
Pixabay

Geen parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen

19 september 2019 om 20:23 Politiek

EDE Ede wil geen speciale parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen aanleggen. Dat antwoord het college van burgemeester en wethouders op raadsvragen van Henk Righolt, raadslid van GemeenteBelangen.

Voor zwangere vrouwen is volgens Righolt niet het inparkeren een probleem, maar is het vooral lastig om vervolgens uit de auto te komen door de breedte van de parkeerplekken. In België is het heel normaal om aparte parkeerplekken aan te leggen voor zwangere vrouwen. In de gemeenteraad van Doetinchem is kortgeleden een motie aangenomen om parkeerplekken voor zwangere vrouwen in het centrum aan te leggen

HANDHAVING Righolt vroeg of de gemeente kan onderzoeken of het mogelijk is bij de herinrichting van het Kuiperplein een aantal bredere parkeerplaatsen aan te leggen voor zwangere vrouwen. ,,Het aanleggen van parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen is een sympathiek voorstel maar in de praktijk niet goed uitvoerbaar", meent het college ook omdat er geen officieel (juridisch bindend) parkeerbord voor zwangere vrouwen bestaat. ,,Om die reden, maar ook vanwege de discussie over of en hoe lang, hoe zichtbaar een vrouw zwanger is, is handhaving door onze toezichthouders niet goed mogelijk."

In het nieuwe ontwerp voor het Kuiperplein zijn volgens het college voldoende parkeervakken met vrije ruimte aan de zijkant. ,,Deze vakken bieden de gewenste extra in- en uitstapruimte aan één zijde van het parkeervak."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie