Kunstwerk 'Vensters op het Verleden' van Karin Colen.
Kunstwerk 'Vensters op het Verleden' van Karin Colen. Karin Colen

Start nieuw seizoen Cultureel Café Dante

20 september 2019 om 09:15 Podiumkunsten Deel je nieuws

Het nieuwe seizoen van Cultureel Café Dante begint op donderdag 26 september in Cultura. Singer & songwriter Mark Werkman trapt de avond af met zijn eigen repertoire, dan volgen nog kunstenares Karin Colen, stadsdichter Larissa Verhoef, de veiling van twee kunstwerken en de band Company Unwanted.

Singer & songwriter
Mark Werkman opent Café Dante donderdag met zijn eigen werk! Zijn teksten kenmerken zich door de ietwat ongemakkelijke kant van het leven te laten zien. 'Omdat niet iedereen een blije, lachende, reizende, gezond etende en populaire instagrammer is'.

Kunstenares 'Vensters op het Verleden'
Vorige week werd het enorme kunstwerk van Karin Colen onthuld op de Ginkelse Heide. Karin Colen is te gast bij Café Dante en vertelt over het Landmark, dat 'Vensters op het Verleden' heet. Colen liet zich inspireren door de rust op de heide en merkte hoe stil het er is. 'Als je bedenkt wat er 75 jaar geleden gebeurd is op die plek, wil je eigenlijk ramen hebben waardoor je in het verleden kan kijken.'

Gesproken woord
Vertrouwde spreker Larissa Verhoeff opent met ons het nieuwe seizoen! Naast haar stadsdichterschap is zij columniste bij 'Vriendin', heeft Larissa al twee boeken uitgebracht en is ze copywriter bij Talpa. 

Eenmaal andermaal.. verkocht!
De kunstwerken die Xander van Soelen en Chris Oosterloo hebben gemaakt bij Dante in het park worden geveild bij Café Dante. Xander heeft voor zijn werk gebruik gemaakt van de stenciltechniek. Chris heeft zijn werk uit de losse pols gemaakt. De vanafprijs voor beide werken is €25,00. Het werk mag niet worden door verkocht. De opbrengsten gaan naar poppodium Astrant Ede.

Band: Company Unwanted
Dit viertal, bestaande uit broers en vrienden, telt al een aantal muziekjaren mee. Van origine een rockband, maar ook een akoestische set gaan deze mannen niet uit de weg. Door een mix van covers en eigen nummers verrast CU eenieder die komt kijken en luisteren.

Over Café Dante
Iedere vierde donderdagavond van de maand opent het gratis Cultureel Café in Cultura. In dit café is er gelegenheid om wat te drinken, kletsen, contacten op te doen en te genieten van een gevarieerd programma. Café Dante begint om 20:20 uur in het atrium van Cultura Ede. De toegang is gratis. Komende data: 24 oktober en 28 november.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie