Afbeelding
Gemeente Ede

Plein met lege stoelen in Ede

20 september 2019 om 13:14 Activiteiten

EDE In 2018 kwamen 142 personen door een verkeersongeval om het leven in de provincies Overijssel en Gelderland. 93 in Gelderland, 49 in Overijssel. Op 26 september is het EDWARD-DAY, de Europese Dag zonder Verkeersdoden. ,,We staan op die dag stil bij de verkeersslachtoffers door, tussen 10.00 en 17.00 uur, op pleinen in zeven gemeenten lege stoelen te plaatsen'', zegt Bert  Boerman van ROV Oost-Nederland. In Ede gebeurt dat op de markt. 

,,Voor ieder verkeersslachtoffer een stoel'', vervolgt Boerman. ,,Zo staan we niet alleen stil bij de mensen die omgekomen zijn in het verkeer, maar willen we ook de samenleving bewustmaken van het aantal verkeersdoden dat er jaarlijks valt. En dat samen werken aan verkeersveiligheid belangrijk is. Elke dag.''

Boerman: ,,Verkeersveiligheid is heel belangrijk, daar moeten we samen aan werken. Het is mooi om te zien dat er dit jaar zeven gemeenten een plein beschikbaar hebben gesteld voor lege stoelen. Een initiatief waarmee we inwoners bewust maken van het aantal verkeersslachtoffers en kunnen attenderen op hun eigen gedrag in het verkeer. We kunnen tenslotte allemaal bijdragen aan onze verkeersveiligheid."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie