Sensationele bekerzege ZVV Ede

20 september 2019 om 22:58 Voetbal

EDE ZVV Ede heeft vrijdagavond in de Topsporthal een sensationele maar dik verdiende (5-4 na strafschoppen) zege behaald op eredivisionist Tigers Roermond.

,,Wat vorig jaar in Roermond niet lukte, lukte deze keer wel", jubelde voorzitter Leon Verbakel kort na afloop.

,,Ik heb echt genoten van deze ploeg. Misschien wel de mooiste wedstrijd die in deze Topsporthal te zien is geweest. Dit keer hebben we onszelf beloond."

Al vroeg in de wedstrijd opende de Edese eerste divisionist de score door een doelpunt van Hicham Gaout: 1-0. Joost van Dam maakte het Edese feest nog mooier door de 2-0 te scoren. ,,Een stunt was in de maak", ging Verbakel verder.

De bezoekers uit Roermond bepaalden de ruststand op 2-1. In de tweede helft stond Paul Prins oog en oog met de doelman van de eredivisionist. Maar hij wist niet te scoren. ZVV Ede speelde goed en kreeg de nodige kansen. Maar wist het vijandelijke doel niet te doorboren. Halverwege de tweede helft werd het zelfs 2-2 in dit mooie zaalvoetbalduel.

De 2-2 maakte wat los bij de ploeg van coach Anouar Tighadouini. ,,De kansen bleven komen. Maar de bal wilde er niet in en strafschoppen moesten de winnaar bepalen."

Voor ZVV Ede schoten Youssef El Hammouchi, Joost van Dam en Boubaker Bouchalga raak. Doelman Alpay Yugec wist de laatste Roermondse strafschop te stoppen. Dat bracht de eindstand op 5-4 na strafschoppen.

,,ZVV Ede is na deze zege door naar de achtste finale landelijke KNVB beker zaalvoetbal", sloot Leon Verbakel snel af. Hij vierde net als zijn ploeg feest met het talrijk aanwezige publiek.