Theo Beumer

Bonuspunten Bennekom

21 september 2019 om 18:43 Voetbal

BENNEKOM ,,Ik zie dit als echte bonuspunten. Als ik eerlijk ben was de 1-2 overwinning op DFS Opheusden niet terecht. Maar ik ben er wel heel blij mee'', stelde Arnold Brehler.

De trainer zag Bennekom matig uit de startblokken komen. ,,Wij hadden het heel moeilijk. Doelman Christian de Haan hield ons op de been. Wij kwamen gelukkig op 0-1. Jelmer Goedhart (op archief foto)  tikte binnen uit de rebound na een poging van Jeffrey Rutgers.''

Vlak voor de rust kreeg de thuisploeg, gedegradeerd uit de hoofdklasse, een strafschop nadat een speler bij Just Berends over het been ging. De strafschop werd gemist. ,,Juist het laatste gedeelte hadden wij meer grip, omdat ballen voorin beter werden vastgehouden.''

De gelijkmaker viel het in tweede bedrijf al vrij snel via Cedric Badjeck. Linksback Tjalling Kamerman wist vervolgens de 2-1 te voorkomen, door de bal van de lijn te glijden. Brehler bracht met Mex Bakker en Tolunay Durmus twee verse krachten. Dat betaalde zich uit. In de voorlaatste minuut maakte Bakker de 1-2.

Zaterdag ontvangt Bennekom DZC'68, wat de eerste wedstrijd met 1-5 verloor van SVZW.