Afbeelding
familie Den Hartog

Karter Rick den Hartog mist podiumplaats

22 september 2019 om 09:41 Overig

EDE De Edese karter Rick den Hartog (op archieffoto) eindigde de negende ronde om het Nederlands Kampioenschap Huurkarts in Eefde enigszins teleurstellend.

Eip Janssen

,,Een vierde plaats lijkt mooi in een sterk deelnemersveld. Maar er had meer in gezeten", keek Den Hartog terug.

Eefde, is één van zijn favoriete banen. Met het mooie nazomerse weer kon het bijna niet beter. De kartdag bestond uit een training, vier selectieheats en een finale.

,,In de eerste selectieheat ging ik als tweede over de finish te komen. De tweede selectieheat leverde een derde plaats op. Daarna eindigde ik in de volgende selectieheat als tweede achter kampioenschapsleider Vica Schledz. En de laatste selectieheat wist ik te winnen. Uiteraard keek ik met tevredenheid terug."

Rick den Hartog mocht in de finale als tweede van start gaan.

..Ik deelde deze eerste startrij met racevriend Sem Knopjes. De tweede startpositie is in het nadeel ten opzichte van P3, waardoor ik die dan ook (naar verwachting) direct verloor. Daarna verliep de race niet geheel vlekkeloos. Ik kreeg een tik van achter en zag daarna drie rijders passeren. Ik lag zesde en moest alle zeilen bijzetten om uiteindelijk te kunnen profiteren van een botsing tussen twee andere coureurs. Ik wist de schade wel te beperken in deze teleurstellende finale. Net naast het podium, P4 zaterdag in Eefde op mijn favoriete baan. Mooi, maar ook teleurstellend", sloot de Edenaar af.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie