DVO af van de hatelijk nul

22 september 2019 om 10:29 Voetbal

BENNEKOM In de derde wedstrijd van het seizoen, behaalden de korfballers van DVO/Accountor hun eerste winst. Bij TOP in Arnemuiden werd het 11-21.

Na de eerste helft zag het daar nog niet naar uit. De voor korfbal begrippen magere score van 4-4 stond op het scorebord. ,,Het was dramatisch van onze kant. Pas na negen minuten viel de 0-1. En na twintig minuten de 1-1. Natuurlijk stond er veel wind. Maar dan mag je nog niet zo slecht afronden. Wij hadden zoveel kansen, dat we halverwege al met tien verschil hadden moeten voor staan'', vond Richard van Vloten.

,,Ik ben in de rust best wel boos geworden. Wind of geen wind. Ik vond dat wij meer energie en scherpte in de wedstrijd moesten leggen. Dat werd goed opgepakt. Wij kwam er twee voor, vier voor, en toen was het gespeeld. De tweede helft was zeker redelijk van onze kant. Uiteindelijk is 11-21 een prima uitslag'', oordeelde de trainer/coach. Met zes doelpunten uit acht pogingen stond Gertjan Meerkerk weer op scherp.

,,Onze ambitie is mee te doen om de play-offs wedstrijden. Dan moet je zeker deze wedstrijden winnen. Net zoals komende thuis tegen Deetos. Win je die, neem je afstand van de onderste regionen'', besluit Richard van Vloten.

Doelpunten: Geertjan Meerkerk (op archief foto) en Robbe de Wit 6, Chris van Haren 4, Koen van Roekel 3 en Daniëlle Boadi en Roos Scherrenburg 1.