FC Jeugd buigt laat voor VDZ

22 september 2019 om 17:32 Voetbal

EDE FC Jeugd verloor pas in de laatste fase met 1-0 van het Arnhemse VDZ.

,,Een nederlaag met een randje. De ploeg heeft mij aangenaam verrast. Ondanks dat wij de vijf basisspelers (schorsingen vorig seizoen en blessures) misten, werd er heel goed gespeeld", opende de nieuwe FC Jeugd trainer Mohammed Mouhouti.

Zijn opponent aan de andere kant was oud FC Jeugdtrainer Habib al Moshinawi. Het werd in Arnhem dus een weerzien van menige oude bekende.

,,Tegen de in mijn ogen zekere kampioenskandidaat VDZ werd een goede eerste helft gespeeld. Het enige wat ontbrak is onszelf te belonen. De kansen daarvoor waren zeker aanwezig." Een kopbal van Achraf Benahmed en een kans voor Mustafa Tirgil hadden beter lot verdiend.

In de tweede helft was FC Jeugd zeker niet de mindere van de thuisclub. ,,Een minuut of twaalf voor tijd sloeg de vlam in de pan. Er zou door ons hands zijn gemaakt in het strafschopgebied. Mijn spelers beweerden na afloop dat het absoluut niet zo was. Maar onze uitstekende doelman Özkan Yilmaz (op archieffoto) was kansloos:1-0", sipte Mouhouti.

De Edenaren ging 1 op 1 spelen en namen alle risico's. ,,Natuurlijk geef je daarbij je tegenstander kansen. Maar liever spelen op 1-1 dan afwachten. Overigens hield Yilmaz ons in de wedstrijd. Jammer, dat wij de kansen die kwamen niet alsnog, afmaakten. Volgende week is de groep nagenoeg compleet. Dan moet ik keuzen maken. Maar het gaat om de club en niet om het individu. Trainingsinzet en geleverde prestaties geven de doorslag bij een keuze. Ik beschouw het echt als een weelde probleem. Dat is mijn taak als trainer", sloot Mohammed Mouhouti af.

FC Jeugd ontvangt zondag op eigen veld het Zeister Saestum. De aanvang op sportpark Hoekelumse Eng is 14.00 uur.