Edese hockeyers staan Berkel-Rodenrijs een 2-2 gelijkspel toe

22 september 2019 om 18:11 Hockey

EDE Bastiaan Bunnik, de coach van Ede nam de telefoon op met een opmerking dat met 2-2 was verloren.

,,We hebben zoveel kansen laten liggen deze wedstrijd tegen een zeker niet beter Berkel-Rodenrijs. De 2-2 voelt inderdaad als een nederlaag. Maar de schuld moeten we ook bij onszelf zoeken."

De Edenaren kwamen al binnen zeven minuten op een 0-1 achterstand.

,,Het was Stijn Draaijer (op archieffoto) die met een velddoelpunt de 1-1 scoorde. Maar in het derde kwart namen de gasten weer een 1-2 voorsprong", ging Bunnik verder.

Hij zag zijn ploeg mooie kansen laten liggen. Na een uur spelen maakte Stijn Draaijer uit een strafcorner de 2-2.

,,Een tiende plaats met slechts een punt. De nummer zes (Gooische) heeft ook nog maar drie. In deze klasse zijn de verschillen niet zo groot. Donderdagavond eerst een Gold Cup bekerwedstrijd en dan zondag naar Zwart-Wit. Zij hebben vier punten dus aansluiting zoeken", sluit Bastiaan Bunnik af.

MHC Ede speelt komende donderdagavond (26 september) op sportpark De Bosrand de bekerwedstrijd om 20.30 uur tegen het sterke een klasse hoger spelende Nijmegen.

VROUWEN De Edese hockeysters versloegen op eigen veld GCHC met 1-0.

,,We wisten dat dit een pittige pot zou gaan worden op basis van eerdere ontmoetingen", opende speelster Nikki van Pouderoijen.

De eerste twee kwarten speelde GCHC fel. Ede had er aanvankelijk wat moeite mee maar schakelde snel

,,Er werden weinig kansen behaald aan beide zijden. Een logische 0-0 stand was het begin van het derde kwart."

Ede ging fel door en kreeg kansen. maar ook de nodige strafcorners waren niet aan Ede besteed.

,,Het vierde kwart moest bepalend worden. Energie blijven leveren was de opdracht van onze coach Lukas Westra. Dat lukte vanuit een actie vanaf links. Anneke van Dam sloeg een backhand vanaf links de cirkel in. Deze leek voorlangs te gaan maar ik kon de bal binnen tippen", glunderde Nikki van Pouderoijen.

De 1-0 werd met veel inzet verdedigd. GCHC kreeg nog wat kansen met een strafcorner maar gescoord werd er niet meer. Mede omdat doelvrouwe Alieck Keilman een goede wedstrijd speelde.

,,Een wedstrijd die op en neer ging en waar veel energie werd geleverd. Dan doet deze winst de groep goed", besloot Van Pouderoijen.

Zondag gaat Ede in Enschede op bezoek bij EHV. De Enschedese ploeg heeft een punt uit twee wedstrijden behaald. Ede dat drie punten meer telt kan een brug slaan.