Afbeelding
Mark Gunnink

Donk veel te sterk voor Polar Bears in Supercup

23 september 2019 om 05:19 Waterpolo

EDE De vrouwen van Polar Bears hebben zondag de strijd om de Supercup ruim verloren van GZC Donk. In  Alphen aan den Rijn verloor de bekerwinnaar met liefst 19-7 van de landskampioen.

Het gaat een vreemd seizoen worden voor de vrouwen van Polar Bears. De internationals van de Edenaren spelen dit seizoen niet mee in de competitie, want ze bereiden zich met elkaar voor op de Olympische Spelen van volgend jaar. Tegen Donk mochten de internationals nog wel meedoen en ook in het bekertoernooi zullen ze voor Poiar Bears uitkomen. Desondanks misten de Edenaren sterkhouders Laura Schinkel, Simone van de Kraats en nieuwkomer Storm Willemsen. Zij deden mee aan het jeugd WK en met de bond was afgesproken dat ze niet in de Supercup zouden spelen.

Donk trad wel in de sterkste opstelling aan en maakte het de 'jonkies' van Polar Bears flink lastig. Halverwege de wedstrijd leidde de ploeg uit Gouda al met 9-5. De 19-7 eindstand is een flinke klap voor Polar Bears, dat zich met de gedachten kan troosten dat in de competitie zonder internationals alles weer anders kan zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie