Jazz in Kernhem: ‘You’re in the Army Now!’- Tribute to Tony Bennett

23 september 2019 om 16:51 Nieuws Deel je nieuws

Jazz in Kernhem: ‘You’re in the Army Now!’- Tribute to Tony Bennett

Zondag 29 september 2019, 16.00 uur in Huis Kernhem

De concertserie ‘You’re in the Army Now’ zet legendarische jazzmuzikanten die in het Amerikaanse leger dienden, tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de spotlights. Een onderbelichte connectie, want voor veel jazzmusici waren de ‘army bands’ niet alleen een leerschool, maar ook een uitvalsbasis voor hun latere jazz carrière.

Stichtingen WorldTown Music en Kernhem slaan de handen ineen om 75 jaar vrijheid te vieren met deze gloednieuwe serie, waarmee de jazz een vaste plek in Kernhem krijgt. Gastheer en bandleider van de concertreeks is de Edese pianist Edgar van Asselt, die ook voor de programmering tekende. 

De wereldberoemde crooner Tony Bennett diende in 1944 in de 63ste divisie van de infanterie in Frankrijk en Duitsland. De zanger die bekend werd met de all time classic ‘I left my Heart in San Francisco’, zong tijdens zijn dienstplicht voor het eerst met een militair orkest. Direct na de oorlog tourde de Amerikaan door Europa en studeerde muziek aan de Heidelburg Universiteit voordat hij terugkeerde naar de Verenigde Staten. 

Tijdens dit eerste optreden uit de concertreeks ‘You’re in the Army Now’ brengt jazzcrooner Paul van Kessel een ode aan Tony Bennett. Van Kessels passie voor zang begon al op jonge leeftijd en hij ontwikkelde zich tot een graag geziene live artiest die onder meer optrad op  North Sea Jazz en Montreux Jazz. Hij en gastheer en programmeur Edgar van Asselt zijn geen onbekenden voor elkaar: ze zaten samen zo’n vijf jaar in de Young Sinatra’s, een van Nederlands populairste bigbands.

Bezetting: Paul van Kessel (vocals), Zack Lober (bas), Roberto Pistolesi (drums) , Edgar van Asselt (piano)

www.roadmaptofreedom.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie