Jorien zwaait uit...
Jorien zwaait uit... Jeppe Bijker

De grote reis gaat beginnen...!

24 september 2019 om 09:09 Overig Deel je nieuws

De Lunterse Jorien Timmers gaat a.s. woensdag 2 oktober beginnen aan een zeiltocht naar Zuid-Amerika om daar vervolgens haar project ‘Eco Bus America’ voort te zetten. Zij gaat samen met een groep jonge mensen, per zeilschip de oceaan overvaren op weg naar de COP25, de klimaatconferentie in (Santiago, Chili. Onderweg zullen ze een zgn. denktank vormen om uiteindelijk tot een aantal ideeën te komen, die ze gaan overhandigen op de conferentie. Oplossingen voor het verduurzamen van de reisindustrie. Want zoals het nu gaat, leven wij op te grote voet en putten zo de aarde uit i.p.v. met respect om te gaan met de aarde, waar wij als gast een poosje mogen verblijven om hem vervolgens door te geven aan onze kinderen en kleinkinderen.

Na deze zeiltocht en na het bijwonen van de conferentie, zal Jorien met haar eigen project gaan starten in de hoofdstad Santiago. Van daaruit zal zij door Zuid-Amerika gaan rondtrekken om kinderen en volwassenen bewust te maken van de grote problemen rond plasticvervuiling en ze te inspireren over hoe je bij jezelf kunt beginnen met een veranderingsproces.  Door kleine stapjes in de goede richting te zetten op weg naar een milieuvriendelijke manier van leven. Tenslotte begint alles bij jezelf.

Wil je Jorien volgen en haar project steunen. Kijk op www.ecobusamerica.com. Via haar nieuwspagina kun je Jorien op haar missie volgen. Het project ‘Sail to the COP’ is te volgen via www.sailtothecop.com

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie