Yoga en hooggevoeligheid

24 september 2019 om 13:05 Nieuws Deel je nieuws

Op zaterdag 12 en 19 oktober is er een yoga-workshop voor hoogsensitieve personen (HSP) van 9.30-13 uur aan de Stationsweg 60 in Ede. Simone van den Boogaart, zelf HSP en yogadocent, vertelt: “Veel gevoelige mensen worstelen met moeheid, onrust en stormen sneller af op een burn-out. Belangrijk dus om goed om te leren gaan met deze eigenschap. Daardoor voel je je rustiger en stabieler, en heb je meer begrip en respect voor je grenzen.”

 

Workshop

In de workshop onderzoekt de cursist allerlei manieren om steviger bij zichzelf te blijven. Daarvoor worden verschillende methoden ingezet: zachte yoga, meditatie, qigong, ademoefeningen en ontspanningstechnieken. In een veilige omgeving met andere HSP’s wordt er verkend en uitgewisseld. Simone: “Het zijn twee fijne ochtenden voor jezelf om te leren, genieten en ontspannen.”

 

Achtergrond HSP

Hooggevoeligheid wordt veroorzaakt door een zenuwstelsel dat meer prikkels oppikt en doorgeeft aan de hersenen dan gemiddeld. Geluiden, sferen, geuren en licht komt sterker binnen.

Simone: “Het kost simpelweg meer energie en tijd om deze prikkels te verwerken. Daarnaast zorg je als HSP vaak goed voor de behoeftes van anderen, waarbij je jezelf nogal eens vergeet. Met praktische oefeningen onderzoek hoe je er anders mee om kan gaan. Zodat je je grenzen herkent en je hooggevoeligheid een kracht wordt.“

 

Aanmelden

De kosten voor de workshop zijn €69 euro, minima en studenten betalen €59. Voor aanmelding of vragen, kijk op www.ahimsayoga.eu/lesaanbod of bel met Simone: 06-49919068. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie