Afbeelding
Ted Walker

Shared dining bij Ganbei

25 september 2019 om 17:30 Advertorial_1

EDE De naam van restaurant ‘Ganbei’ betekent ’proost’ in het Chinees, maar ook in het Japans. ,,Cultuur gaat door de maag. Uit eten gaan blijft natuurlijk een goede investering in je geluk. Bij Ganbei zeggen we ‘laten we proosten op het eten en het gezelschap’’, zegt chef-kok Hao Zhang van Ganbei.

,,Ganbei is een modern Aziatisch restaurant waar je culinair kunt eten voor een betaalbare prijs. Het is een ‘shared dining’-restaurant gericht op authentiek Aziatisch koken, een manier van dineren waarbij het delen van gerechten zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer’’, zegt Zhang, een van de eigenaren van het nieuwe Aziatische restaurant.

Ganbei is gevestigd op de Nieuwe Stationsstraat 20 in Ede, aan de rand van het Museumplein. ,,Het interieur is warm en sfeervol. Op de nieuwe menukaart vindt men kleine gerechten en hoofdgerechten uit de Thaise, Chinese en Japanse keuken. Deze gerechten zijn bedoeld om gezellig samen met vrienden, familie of zelfs zakelijk gezelschap te delen’’, legt Zhang uit.

POPULAIR De met zilver op het wereldkampioenschap bekroonde chef-kok Zhang kookt met passie. Hij wil Edenaren kennis laten maken met verschillende ‘smaakculturen’ uit het verre Oosten. ,,De afgelopen jaren is de oosterse keuken erg populair geworden. Bij Ganbei zal de gast dan ook gerechten zoals sushi’s, gyoza en Thaise curry’s aantreffen’’, zegt hij.

De chef-kok vindt de uitstraling van een gerecht naast kleur, geur en smaak van groot belang. ,,Proeven doe je ook met je ogen, de gerechten zijn zeker Instagram-waardig. Het is de passie voor het vak, de producten en voornamelijk de liefde voor de klant die wij daarmee uiten. En niet geheel onbelangrijk is het feit dat bij smaak de zintuigen een rol spelen, maar de hersenen spelen nog altijd de hoofdrol. Wij bieden daarom een complete ervaring aan. Daarbij heb ik het ook over de aankleding van ons restaurant en de wijze waarop wij onze gasten bedienen’’, vertelt chef-kok Hao Zhang.

KOKEN OP MAAT Het liefst koken de chefs van Ganbei ‘op maat’. Mensen verrassen vinden zij fijn. Zij bereiden alle gerechten op de kaart met veel liefde en zorg. Maar wat de chefs het leukste vinden is dat de gast aangeeft wat hij of zij niet lekker vindt en wat wel, en dat zij daar mee aan de slag gaan. ,,De vrije hand krijgen en gasten in het moment meenemen langs verschillende keukens en invloeden, daar gaat ons hart nog wat sneller van kloppen."

,,Bij Ganbei wordt de tijd genomen voor gasten, kwaliteit en de kunst van presentatie. Voor ieder is wat wils met een aanbod van koude en warme vlees-, vis- en vegagerechten. Aanrader is het 'experience-gangenmenu'. Dat is een 'shared-dining'-menu, waarbij heerlijke gecombineerde creaties op tafels worden geserveerd die gedeeld kunnen worden met je tafelgenoten. Lekker Aziatisch eten, dat kun je voortreffelijk bij restaurant Ganbei’’, zegt Hao Zhang tot besluit.

Reserveren kan via telefoonnummer 0318-308161 of info@ganbei.nl.
w ganbei.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie