Maak kennis met de Houtclub Ede op vrijdag 27 september.
Maak kennis met de Houtclub Ede op vrijdag 27 september. Houtclub Ede

Houtclub opent deuren voor senioren

25 september 2019 om 17:30 Advertorial_1

EDE De stichting Houtclub Ede bestaat uit een groep bezige mensen uit Ede en omgeving. Eind september houdt de club een eigen Seniorendag, een evenement waar houtbewerking vanzelfsprekend centraal staat. Houtclub Ede wil iedereen de mogelijkheid bieden om zinvol met hout bezig te zijn.

Op de dagdelen dat de club open is, is er altijd deskundige begeleiding voor het bedienen van de professionele machines. ,,Geïnteresseerden kunnen altijd binnenlopen op de dagen dat we open zijn, om kennis te maken met de club. Ook kunnen bezoekers zich dan aanmelden als deelnemer’’, aldus de Edese stichting.

HISTORIE De Houtclub Ede is in 1992 ontstaan toen veel mannen zich verzamelden om elkaar te helpen met het invullen van de formulieren van de toen in dienst tredende ongevallenwet. Zij wilden graag wat gaan doen met hun overschot aan vrije tijd. Het liefst wilden ze met hun handen werken en zo ontstond de liefde voor houtbewerking.

De groep startte op een locatie aan de Bremlaan in Ede en werkte eerst voornamelijk met handgereedschap. Al snel werd de behoefte aan machines groter. Door middel van giften en subsidies kon er zo nu en dan wat worden aangeschaft.

Ook werd destijds gebruik gemaakt van de werkplaats en machines van de toenmalige sport-en-speluitleen aan de Verlengde Maanderweg. De Houtclub heeft sinds drie jaar de beschikking over een goed toegerust eigen machinepark.

Producten die bij de Houtclub worden gemaakt zijn vaak geschikt als cadeau voor een familielid of kennis, maar vaak zijn ze ook terug te vinden op markten of braderieën.

SENIORENDAG Alleen thuis zitten is er voor senioren volgens de Houtclub niet bij. Daarom is er vrijdag 27 september een speciale Seniorendag, die wordt georganiseerd in samenwerking met Rabobank Vallei en Rijn. De opening is om 10.00 uur met koffie en thee. Vervolgens worden tussen 10.30 en 12.00 uur verschillende technieken getoond. Ook worden deelnemers uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met onder meer figuurzagen en bijvoorbeeld hout inbranden om onderzetters te maken.

Na de gratis lunch van ongeveer een uur kunnen de bezoekers hier tussen 13.00 en 14.30 uur mee verder gaan. Daarna is er een kort koffiemoment en kunnen deelnemers vervolgens nog tot 16.00 uur hobbyen en vervolgens gezamenlijk opruimen. ,,Heeft u interesse? Geeft u dan op voor deze dag door te bellen met 06-13838124. Vermeld dan ook of u gebruik wilt maken van de gratis lunch’’, aldus Houtclub Ede.

OOK DOOR DE WEEK OPEN Buiten de Seniorendag is de Houtclub Ede ook doordeweeks geopend. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met donderdag van 09.00 tot 12.00 uur en daarna van 13.00 tot 16.00 uur. Deelnemen kost 2,50 euro per dagdeel.

De werkplaats van de Houtclub Ede is te vinden aan de Hoorn 19 in Ede. Meer informatie over de stichting is te vinden op de website www.houtclub-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie