Afbeelding
BPD

Eerste paal voor nieuwbouw Baron van Wassenaerpark

21 februari 2018 om 07:30 lokaal

BENNEKOM VOF Baron van Wassenaerpark (bestaande uit BPD en Van Wijnen) heeft dinsdag de start bouw van 66 nieuwbouwwoningen gevierd. In aanwezigheid van kopers en betrokkenen startte wethouder Willemien Vreugdenhil van de gemeente Ede symbolisch de bouw door een kavelpaaltje te slaan.

Ruim 140 aanwezigen waren getuige van deze start bouw. De kopers konden zelf een naambordje bij hun eigen kavel slaan. Voor de kopers bood deze bijeenkomst tevens de gelegenheid om hun toekomstige buren te ontmoeten.

MOOI MOMENT Herbert Bosch, ontwikkelingsmanager BPD: ,,Mooi om zoveel blije kopers bij elkaar te zien, na een lange tijd van voorbereiden is het mooi om bij deze mijlpaal stil te staan. De verkoop van de woningen ging erg voorspoedig." Rogier Janse de Jonge van Van Wijnen Projectontwikkeling Oost vult aan: ,,Met de bouw van de eerste woningen is reeds een aanvang gemaakt. We verwachten dit najaar de eerste kopers de sleutel van hun nieuwe woning te kunnen overhandigen."

Wethouder Vreugdenhil: ,,Bennekom krijgt er een mooi nieuw woongebied bij. Ik ben ervan overtuigd dat de toekomstige bewoners zich in deze mooie woningen met veel groen in de nabije omgeving snel thuis zullen voelen.''

GROEN KARAKTER De wijk krijgt een groen karakter: bestaand groen wordt zo goed als mogelijk ingepast. Een parkachtige ontwikkeling met verschillende paviljoens. Baron van Wassenaerpark wordt een gevarieerde wijk voor jong en oud met aansprekende en duurzame huizen in jaren 30 architectuur van het Edese architectenbureau Theo Verburg. Het Baron van Wassenaerpark is een nieuwbouwproject aan de zuidrand van de Veluwe in Bennekom. Aan de oostkant loopt het park over in de Veluwse bossen en aan de zuid- en westkant sluit het aan op bestaande woonwijken van Bennekom. Het park is gelegen naast landgoed Hoekelum waar in het verleden de Baron van Wassenaar resideerde. De wijk is gelegen nabij diverse uitvalswegen. Kijk voor meer informatie op: www.baronvanwassenaer.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie