Zemtsov kwartet
Zemtsov kwartet Jan Hordijk

Zemtsov Kwartet in Huis Kernhem

26 september 2019 om 22:02 Muziek Deel je nieuws

Zondagmiddagconcert op 13 oktober:

Een kwartet van vier altviolisten en dan ook nog uit één altviool familie, dat is zeker uniek en bijzonder te noemen. Het Zemtsov Altviool kwartet bestaat uit vier leden van een bijzondere Russisch-Mexicaans-Nederlandse altvioolfamilie: vader, moeder, dochter en neef Zemtsov: Mikhail Zemtsov, Julia Zemtsov-Dinerstein, Dana Zemtsov en de jongste telg van het kwartet is neef Daniil Zemtsov. 

Het repertoire dat ze spelen biedt hen grote inspiratie; waanzinnig mooie originele stukken van bekende en minder bekende componisten, frisse, spetterende en afwisselende stukken die speciaal voor hen zijn geschreven en bewerkingen die de componist Evgeni Zemtsov -hun vader, opa en schoonvader- voor hen heeft gemaakt. In 2020 vieren zij hun 10-jarig jubileum op het Grachtenfestival met een bijzonder concert. Daarna volgt een tournee door Nederland en België.

Locatie: Huis Kernhem, Kernhemseweg 7, 6718 ZB Ede

Wanneer: 13 oktober van 12.00u tot 13.45 

Kaarten: 10 euro, verkrijgbaar aan de zaal vanaf 11u 30 ( geen pinbetaling mogelijk) of via de website https://www.huiskernhem.nl/13-okt-zemstov-altviool-kwartet/

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie