Afbeelding
Theo Beumer

MHC Ede maatje te klein voor Nijmegen

26 september 2019 om 22:37 Voetbal

EDE De Edese hockeyers verloren in de bekerstrijd om de Gold Cup donderdagavond op eigen veld met 1-7 van het bezoekende Nijmegen.

Eip Janssen

De gasten komen uit in de promotieklasse en nemen daarin de gedeelde derde plaats in. Ede speelt een klasse (overgangsklasse) lager.

In de bekerwedstrijd was het niveauverschil lang heel zichtbaar.

Het eerste kwart werd met een 0-2 achterstand voor Ede afgesloten. Ook in het tweede kwart waren de Nijmegenaren beter en vooral sneller. In de stromende regen met dus een glad veld liep de promotieklasser uit naar 0-3.

In het derde kwart vroegen toeschouwers zich af of Ede al een kans had gehad. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd want de Edenaren kwamen na de snel gevallen 0-4 tot aardige aanvallen.

Maar het zat de hockeyers ook niet echt mee. Koen de Ruiter, alleen voor de Nijmeegse goalie wist de Edese eer nog niet te redden.

Dat gebeurde wel in het vierde en laatste kwart. Eerst viel de 0-5 nog alvorens Stijn Draaijer (archieffoto) uit een goed aangegeven strafcorner de 1-5 liet aantekenen.

In de slotfase was bij Ede de puf eruit. Nijmegen bepaalde de eindstand op 1-7. Misschien wat geflatteerd maar zeker niet onverdiend.

Ede kan zich nu gaan richten op de competitie in de overgangsklasse. Ede gaat op bezoek bij Zwart -Wit dat de vierde plaats bezet.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie