Afbeelding
wijn

Wijnliefhebber? Dan moet u op vakantie naar de Cahors

26 september 2019 om 12:03 Overig

partner content 

Een wijnvakantie in Cahors is een van de leukste dingen die u in Frankrijk kunt beleven. Die vakantie speelt zich af in de meest karakteristieke omgeving van het land tussen de oudste wijngaarden van Frankrijk. De Cahors-wijngaarden hebben al een oude historie. Uit deze regio importeerden de Engelsen hun befaamde black wines: sterk donkerrode wijnen met veel tannines. Tegenwoordig staat hier - even ten zuiden van Sarlat - het perfecte vakantiepark: Village des Cigales, een walhalla voor wijnliefhebbers.
 

Aangeraden activiteiten en bezienswaardigheden
Een vakantiehuis huren in Frankrijk doet u op het vakantiepark Village des Cigales. Dit is het ideale vakantiepark in Frankrijk voor diverse activiteiten voor jong en oud. Bezoek een of meer van de historische dorpjes en steden die de Cahors-regio rijk is: La Roque-Gageac aan de klif van de Dordognerivier, Sarlat als de onbetwiste parel van de Perigord en de oude vestingstad Rocamadour. Ook aan te raden zijn de spectaculaire grotten Lascaux en Gouffre de Padirac.
 

Wat is er te doen in de Cahors?
Natuurlijk kunt u kennismaken met de prachtige wijngaarden, de wijnkelders en de passie van de wijnboeren ontdekken, maar ook meehelpen met de oogst en wijn proeven. Er zijn diverse routes uitgezet in de wijnregio. Deze kunt u per auto, fiets of te voet afleggen. Ook buiten de oogsttijden bent u welkom. Ziet u onderweg bij een wijngaard een bordje met de tekst "degustation"? Dat betekent dat u van harte welkom bent en kan meegenieten van een wijnproeverij. In de omgeving van het vakantiepark Village des Cigales is veel te zien en te beleven. Naast wijn proeven, bent u in de Dordogne ook op de juiste plek om grotten te bezoeken. De bekende plaatjes Sarlat en Rocamadour mogen beslist niet aan uw vakantieprogramma ontbreken.
 

Proef de Cahors
De bekendste wijn uit de Cahors-streek is gemaakt van het druivenras Malbec, ook wel Côt-druif genoemd, zorgt samen met het terroir voor een uiterst donkere wijn met een krachtige, geconcentreerde en tannine-rijke smaak vol zuren. Het is juist dit druivenras, dat er voor zorgt dat de Cahors steeds meer internationale bekendheid krijgt. Wijnkenners roemen de wijn om zijn aroma's van zwarte kersen, cassis, anijs, cacao, bloedsinaasappel, hout, kaneel, leer, truffel en zoethout. Proeft en ruikt u deze ook? Ontdek het in de wijngaard.
 

Historie: de wijnranken van Cahors
Naast de Malbec brengt de Cahors-regio ook andere donkere wijnen voort: Merlot en Tannat. Tegenwoordig beslaat de Cahors-wijnregio ruim 4000 hectare grotendeels ten westen van het stadje Cahors. Veel van deze wijngaarden zijn gelegen op zand- of grind-terrassen of hoger liggende kalkhoudende plateaus. De levensader voor de wijnbouw hier in Cahors is absoluut de rivier de Lot.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie