dirigent Elly Meijer
dirigent Elly Meijer copyright Elly Meijer

Middagconcert door het Torenkamerkoor

27 september 2019 om 23:36 Muziek Deel je nieuws

Op zaterdag 5 oktober geeft het Torenkamerkoor o.l.v. Elly Meijer-Klein een middagconcert in de Oude Kerk van Ede, met als titel 'Vergezichten'.

Het koor wordt begeleid door een verrassende combinatie van instrumenten: orgel en saxofoon. De begeleiders van het Torenkamerkoor zijn bepaald geen onbekenden in Ede: organist Erik van der Heijden en saxofonist Jos Baggermans, die op het concert zelf ook instrumentale muziek ten gehore brengen.

De muziekkeuze is avontuurlijk te noemen: naast de bekende 'oude meester' Monteverdi prijken Algar, Rutter en de hedendaagse componisten Arnesen en Whitbourn op het programma. Vooral het slotstuk - de Son of God Mass van Whitbourn - is echt een ontdekking: hedendaags, maar toch direkt aansprekend.

De titel 'Vergezichten' vat samen wat in de teksten van de verschillende stukken is te vinden. Bijvoorbeeld: vrede op aarde, de opstanding en het eeuwige leven. Maar ook: we kunnen de aarde 'maken of breken' (zoals de titel van het stuk van Arnesen luidt).

Het concert begint om 16.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. De toegangsprijs is 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de koorleden of te reserveren door een mail te sturen naar torenkamerkoor@gmail.com (zie ook www.torenkamerkoor.net).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie