Pauw Media

Rick Degenaar maakt zijn eerste twee doelpunten voor Lunteren

28 september 2019 om 18:57 Voetbal

LUNTEREN Een vrije trap en een strafschop. Daarmee scoorde Rick Degenaar (op archief foto) zijn eerste twee doelpunten voor Lunteren. Voldoende voor de winst bij promovendus Be Quick Zutphen: 0-2.

,,Een kwartiertje voor tijd ging een vrije trap langs de muur. De keeper zag er niet goed uit'', oordeelde Dennis van den Berg. ,,In extra tijd werd Wesley Theuns neer gelegd. Rick verzilverde de pingel. En gooide daarmee de wedstrijd in het slot.''

Net als in de opening tegen AVW'66, speelde Lunteren de eerste helft zwak. ,,De scherpte ontbrak. Wij liepen achter de feiten aan. Konden geen kansen creëren. Dat gold ook voor Be Quick. Ik begreep dat zij nogal wat spelers moesten missen. Dat kwam ons goed uit.''

,,De tweede helft was er wel druk op de bal. Wij waren langer in balbezit en kregen onze kansen. Maar het bleef lang 0-0. Dan is het mooi dat je met je wissels als Wesley Theuns en Thomas Stroomberg, die tegen een basisplaats aan zit, het elftal van nieuw elan kan voor zien. Wesley had wat last van zijn lies, en was op de bank begonnen. Zijn broer Georgy maakte zijn debuut en maakte de negentig minuten vol.''

,,Uiteindelijk is het mooi dat wij de drie punten pakken. Wel zal de eerste helft ook beter moeten. Daar moeten wij mee aan de slag'', besluit Dennis van den Berg.

Zaterdag wacht op De Wormshoef buurman Renswoude.