Blauw Geel '55 zet VV Veenendaal met beide benen op de grond

28 september 2019 om 19:22 Voetbal

EDE ,,Blauw Geel '55 (op archieffoto) heeft zaterdag een probleemloze zege behaald bij VV Veenendaal. Op de 1-3 zege valt volgens mij niets aan te merken", opende Blauw Geel '55 trainer David Wagensveld.

De over zijn ploeg altijd bescheiden Edese trainer repte van een mooie zege in een sterke klasse.

,,Ik heb uit de pers begrepen dat de thuisclub zichzelf als een kampioenskandidaat ziet. Wij zijn slechts een enkele maal achterin in de problemen geweest. Als je deze wedstrijden wint geeft het zelfvertrouwen aan de groep."

Hoewel Blauw Geel '55 de eerste helft ook niet geweldig speelde kwam het nauwelijks in de problemen.

,,Ik denk dat de thuisclub geen enkele keer op doel heeft geschoten. Maar toch kwam vv Veenendaal op voorsprong. Het was ex Blauw Geel '55 speler Aziz Ballouk die scoorde: 1-0. Hij kon op slag van rust afgaan op onze doelman Johan van der wekken. Die keerde in eerste instantie maar de rebound was hem te machtig", aldus de Blauw Geel '55 trainer.

Hij zag zijn ploeg veerkracht tonen. Want uit een vrije trap werd de 1-1 gescoord. Het was overigens een eigen Veenendaals doelpunt maar dat maakt mij niet uit", glunderde Wagensveld.

In de tweede helft waren de Edenaren veruit de bovenliggende partij. Na een miscommunicatiemoment in de Veenendaalse verdediging zette Romin Ahmadi Blauw Geel '55 op een 1-2 voorsprong.

Bijna had weer een ex- Blauw Geel '55 speler voor de Veenendalers gescoord. Het was Wout-Jan van der Kleut die de kans liet liggen.

,,De enige kans die zij na rust kregen. Blauw Geel'55 nam het initiatief over en Ruben Florijn profiteerde van een misser in de vijandelijke verdediging: 1-3. Daarna kreeg hun aanvoerder nog rood (Stephan van Grootveld, red.). De strijd was beslist. Misschien hadden we via Simon Kooiman, die nog aardige kansen liet liggen zelfs op 1-4 moeten eindigen", besloot David Wagensveld.

Blauw Geel '55, Terschuurse Boys en Stroe leiden de dans in de derde klasse met zes punten.

Zaterdag kan Blauw Geel '55 op bezoek bij Stroe een aardige slag slaan.