Goudhaantje Jos van Roekel bezorgt SDS '55 zege

28 september 2019 om 19:49 Voetbal

WEKEROM SDS '55 heeft de streekderby tegen VV Barneveld met 3-2 gewonnen. Daar zag het bij rust (0-2) zeker niet uit.

Maar de inbreng van goudhaantje Jos van Roekel in de tweede helft betaalde zich uit.

,,Het is altijd wel mooi als je met twee doelpunten beslissend ben. Ik ben lang geblesseerd geweest. De trainer (Ronald Tulen, red.) brengt mij voorzichtig. Vorige week een half uur en deze keer een hele tweede helft. Zelf denk ik dat ik weer speelklaar ben", opende tweevoudig schutter Jos van Roekel.

KANSEN Hij moet zijn ogen de eerste vijf minuten hebben uitgekeken. De Wekerommers kregen zeker drie reële mogelijkheden te scoren. Maar of de bal werd van de doellijn gehaald of de trekker werd niet overgehaald.

,,Daar had er best een van in mogen gaan. Dan speel je volgens mij een stuk gemakkelijker. Nu kwam VV Barneveld onder de druk uit en scoorde ook", sipte Van Roekel na afloop.

,,Wat ik de eerste minuten dacht? Dit gaat niet goed. Wij werden overrompeld en mochten van geluk spreken dat SDS '55 weigerde te scoren. Ook redde onze doelman Raymon Blankestijn een paar keer goed", keek Barneveld aanvoerder Iloy Cislo terug.

Het is een cliché maar blijft waar. Wie zelf niet scoort ziet dat een ander wel doen. In de zevende minuut countert Barneveld razendsnel. Adem Sanli is koelbloedig en laat de 0-1 aantekenen.

,,Een koude douche zo voelde het ook op de bank. Passend bij het super slechte weer dat spelers en supporters teisterde", keek SDS '55 speler Jos van Roekel terug.

,,In de fase ernaar waren we volgens mij iets te angstig. Trokken te veel terug terwijl wij juist een ploeg hebben om het spel te maken", sipte de Barneveld aanvoerder Cislo.

Met nog zo'n acht minuten te spelen wist Martijn Mulder uit een corner de bal snoeihard achter de vertwijfeld graaiende doelman Michael Mulder te koppen: 0-2.

Lekker moment maar beide spelers (Van Roekel SDS '55) en Cislo (Barneveld) gaven daar een andere invulling aan.

,,In de rust werd ik gebracht voor Jort van den Hudding. De trainer bleef rustig en gaf ons mee dat een snelle goal zeker van invloed op het wedstrijdverloop zou zijn", vervolgde de ingevallen Van Roekel.

Binnen negen minuten had de Wekeromse aanvaller het Barneveldse net gevonden:1-2.

,,Een bal die ik perfect via de hak aantikte. Dan weet je dat er bij de gasten wat angst insluipt."

FOUTJE ,,Ik had de idee dat dat wel meeviel. Maar wij kregen niet de kans het middenveld en dus het spel te grijpen. De 2-2 kwam wel heel ongelukkig tot stand. De uitstekende doelman Blankestijn was wat ongelukkig en SDS '55 kon zo maar de bal binnenlopen", analyseerde de Barneveldse aanvoerder.

Het was Albert Schregardus, die verder de nodige kansen liet liggen die scoorde: 2-2.

In het vervolg namen de krachten aan Barneveldse zijde wat af. De thuisclub verhoogde het tempo en zag Jos van Roekel al kappend en draaiend en solerende om de Barneveld verdedigers heen de 3-2 scoren.

,,Ik kreeg de bal goed aangespeeld en intuïtief doe je dat wat. Wel een mooi gevoel dat het achteraf ook de winnende was", sloot Van Roekel af.

,,We hebben het nog wel geprobeerd maar een punt zat er niet meer in. Toch zie ik in vergelijking met vorige week 1-6 tegen EFC '58) zeker verbetering. Ik denk dat wij langzaam maar zeker naar de vorm passend bij ons team groeien", sloot Iloy Cisko af.