Afbeelding
Theo Beumer

TTV BIT.NL op koers

28 september 2019 om 20:23 Tafeltennis

EDE De Edese tafeltennissers TTV.BIT.NL wonnen ook de derde wedstrijd tegen Avanti 3. Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken stond een mooie 7-3 score op het bord.

Eip Janssen

TTV.BIT.NL kwam in de waarschijnlijk sterkst mogelijke opstelling aan de start. Maarten Loeve, Yorick Schurink (op archieffoto) en Robertjan van der Heijden vochten als leeuwen voor een zo hoog mogelijke score.

,,Zowel BIT.NL als Avanti stelden hun troef op.  Bij ons was dat Robertjan van der Heijden en bij hen Martin Goenewold. Logisch overigens want beide teams zijn kampioenskandidaten", liet Yorick Schurink weten.

De start was subliem. Niet alleen Maarten Loeve en Yorick Schurink wonnen. Maar ook Robertjan van der Heijden die het kopmannen duel won.  

Alleen het dubbelspel (Robertjan van der Heijden/Maarten Loeve) liep wat minder en werd uit handen gegeven. De tussenstand kwam daarmee op 3-1 in Edes voordeel.

,,Daarna kwamen de wat zwaardere potjes. Ik moest in de vierde game drie matchpoints weg werken om alsnog te winnen van Pouw", lachte Schurink.

In het restant moesten Maarten Loeve en Yorick Schurink nog een partij afstaan.

,,Zowel Maarten Loeve als Robertjan van der Heijden moesten een 0-2 achterstand goedmaken. Zij maakten veel indruk op het aanwezige publiek. De harde forehandslagen gaven de doorslag", besloot Yorick Schurink opgelucht.

De 7-3 zege, waarbij Van der Heijden dus ongeslagen bleef kwam niet in gevaar.

Uitslagen:

TTV.BIT.NL – Avanti 3 7-3

DOV 1 – Assen 2 5-5

Stede Broec 1 – Buitenpost 2 8-2

De stand na drie speelronden:

1.TTV.BIT.Nl 3-21

2.Assen 2 3-17

3.Stede Broec 3-16

4.Avanti 3 3-14

5. DOV 3-13

6. Buitenpost 2 3-9

Programma zaterdag 5 oktober:

Buitenpost 2 – TTV BIT.NL 1 16.00 uur

DOV 1 – Avanti 3

Stede Broec 1 – Assen 2

Later meer

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie