Vrouwen TweeVV tijdens een time-out
Vrouwen TweeVV tijdens een time-out Lia van den Eertwegh

TweeVV start het seizoen uitstekend

29 september 2019 om 00:43 Volleybal Deel je nieuws

Zowel de mannen als de vrouwen wonnen met 3-1 hun wedstrijden. De vrouwen deden dat tegen de Wageningse studenten van WaHo, de mannen troffen het Tielse Tivoc.

Op de eerste thuisdag in de Van der Knaaphal werd het, met volle tribunes, meteen een feestje: zes van de acht teams wonnen. En dat is bijzonder want dit jaar stroomde er veel jeugd door naar de seniorenteams en zij lijken meteen al hun plek gevonden te hebben.

Vrouwen

Ook bij het eerste vrouwenteam zie je een mix van jeugd en routiniers. Zij maakten er zaterdag een spannende wedstrijd van. De eerste set wonnen zij overtuigend maar daarna kwam er onrust in het team. Het ging minder soepel lopen, er ontstonden wat misverstanden en WaHo zette meer druk met de service. In de derde set keek TweeVV tegen een flinke achterstand aan. Gelukkig voor TweeVV kwam er nu onrust bij de tegenstander door opstellingsfouten. De thuisploeg profiteerde met een opslagserie van zes punten door Astrid van Eck. Met 25-23 was de set nog net voor TweeVV. Alleen de vierde set moesten de vrouwen aan de tegenstander laten. Toen konden ze een achterstand niet meer inlopen.
TweeVV, net gepromoveerd, voert nu met twee overwinningen verrassend de ranglijst in de derde divisie aan.

Mannen

De mannen van TweeVV speelden hun eerste wedstrijd. Bij hen is weinig veranderd sinds vorige seizoen, alleen buitenspeler Jeroen Lith is erbij gekomen. TweeVV begon tegen Tivoc voortvarend. Met 25-21 en 25-22 wonnen zij de eerste sets. Toch verliep het minder gemakkelijk dan de cijfers aangeven. Een sterke opslagserie van de tegenstander kostte TweeVV acht punten waardoor ze halverwege de tweede set ineens tegen een achterstand aankeken. Door hard werken lukte het de kansen te keren. Maar in de derde set was Tivoc echt heer en meester. TweeVV had geen grip op hun opslag, aanval en blok. Een mooie aanval van Casper Kooi verbrak de ban en daarna pikte TweeVV het weer op, ook door een sterke opslagserie van John Bos. En toch lukte het aan het eind van de set net niet: 24-26. De vierde set was een formaliteit met een simpele winst voor TweeVV.