Degelijk DVO doet haar plicht

29 september 2019 om 10:17 Korfbal

BENNEKOM Winnen van Deetos om afstand te nemen van de onderste plaatsen. Dat was de opdracht van DVO/Accountor. Middels een 18-12 zege deden de Bennekomse korfballers hun plicht.

De wind speelt een grote rol op sportpark De Eikelhof. ,,Dat betekende over één kant aanvallen'', keek Richard van Vloten terug. ,,Wij namen snel een 3-0 voorsprong. De eerste helft was de marge continu tussen twee en vier doelpunten. Halverwege was het 9-5.''

,,In de tweede helft verzuimden wij door te drukken. Deetos kwam terug tot 12-12. Toch werd het niet echt spannend. Ik had namelijk niet het gevoel dat zij echt aandrongen. Uiteindelijk gaven wij weer even gas, en wonnen met ruimverschil: 18-12.''

Met nog een wedstrijd voor de Korfballeague te gaan, wacht TOP in Sassenheim. Met die ploeg staat DVO op een gedeelde derde plaats. ,,Daar winnen zou een stunt zijn. Daar gaan wij wel voor. Opzet is de veldcompetitie goed af te sluiten. Bij winst kom je normaal gesproken op een gedeelde tweede plaats '', besluit Richard van Vloten.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 7, Chris van Haren (op archief foto) 5, Koen van Roekel 3, Robbe de Wit 2 en Daniëlle Boadi 1.