Zwarte dag voor Edese hockeyteams

29 september 2019 om 17:49 Hockey

EDE De Edese hockeyteams leden zondag een nederlaag. De heren gingen met 2-5 kopje onder bij het Bredase Zwart-Wit. De vrouwen verloren in Enschede met 2-5. Eerder deze week werden de mannen ook al uitgeschakeld in de Gold Cup bekerstrijd. Nijmegen was met 1-7 een maatje te groot.

,,Het klinkt misschien wat raar, maar ik heb zojuist tegen de groep gezegd dat ondanks twaalf tegengoals ik niet ontevreden ben. In de Gold Cup een promotieklasser en vandaag met Zwart – Wit een goede ploeg als tegenstander", opende Ede coach Bastiaan Bunnik.

De Edese ploeg kende ook met het scheidsrechters duo weinig geluk.

,,Ik klaag nooit over scheidsrechters dus nu ook niet. Maar twee doelpunten vielen in onze ogen na gegeven strafcorners die het niet waren."

Bunnik zag al na twee minuten dat de thuisclub uit een strafcorner scoorde. De ploeg bleef niet bij de pakken neerzitten en bracht in het tweede kwart de stand op 1-1 via Mariano de Bock.

,,In twee minuten krijgen we in het derde kwart twee goals om de oren. Ook weer een strafcorner (2-1) die er volgens ons onterecht werd gegeven. Daarna liep Zwart -Wit uit naar 5-1", had Bunnik genoteerd.

In de slotfase zette A-junior Rhoderick Meeuwsen zijn competitiedebuut luister bij door de 5-2 te scoren.

,,Rhoderick heeft donderdagavond in de Gold cupwedstrijd ook gespeeld. Hij is een talent, dat net als Luc van Pouderoijen aan de hoofdmacht mag ruiken. Naast punten halen proberen wij ook te investeren in talenten binnen de club. Iets waar Ede het toch van moet hebben", besluit Bastiaan Bunnik.

VROUWEN Ook de vrouwen verloren met 2-5 in Enschede bij EHV.

,,In de voorbereiding twee keer tegen gespeeld dus we wisten wat ons te wachten stond", opende Ede speelster Nikki van Pouderoijen.

Het eerste kwart was voor EHV en Ede was steeds een stapje te laat. Maar wel nam Ede de leiding. Noor Groenen bereikte Anneke van Dam (op archieffoto) die met een fantastisch actie in de cirkel s drie spelers van EHV verschalkt rustig in het hoekje pusht: 0-1. EHV komt hier snel van terug en forceert meerdere corners, die via een variant twee keer benut werden: 2-1.

,,Tegenvaller was dat Anneke van Dam met een hoofdblessure te kampen kreeg. In het tweede kwart wel veel kansen maar geen doelpunten. EHV scoorde wel 3-1:", sipte Van Poederoijen

In het derde kwart keerde Anneke van Dam terug. Ede domineerde en Allisha de Bock wist de bal vanaf rechts de cirkel in te werken, Via Demi van de Scheur kwam deze bij Britt Willemsen die de bal mooi de goal in werkt: 3-2.

,,We geloofden er weer in. Maar scheidsrechterlijke beslissingen dwarsboomden dat. Beide teams kregen kansen. Anneke van Dam had pech de paal te raken."

EHV scoorde nog twee keer en dat betekende een 5-2 nederlaag.

,,Een frustrerende wedstrijd met een geflatteerde uitslag. De kansen waren aanwezig maar een stuk efficiëntie werd bij Ede gemist", eindigde de Ede speelster.