Afbeelding
clouds

Dit is onze toekomst door cloud storage volgens Strato

29 september 2019 om 15:20 Overig

partner content

Met de cloud is veel mogelijk. Dit zorgt voor een grote verantwoordelijkheid. Wat voorheen een droom was, kan in de toekomst waarschijnlijk worden gerealiseerd. Dit blijkt ook uit de toekomstvisie van Strato. Dit bedrijf heeft onderzoek laten doen naar het gebruik van de cloud en schetst hoe wij een normale dag over ongeveer 20 jaar gaan beleven.

Vlak voordat je wakker werd, had je een droom over hoe het leven vroeger was. Of was het een nachtmerrie? Wat het ook was, in jouw slaap werd je genadeloos wakker gemaakt door het irritante gepiep van een wekker. Het was herfst, dus donker en koud: de ideale combinatie voor een slecht humeur en dus een slechte dag. Bibberend stapte je uit bed, want je had natuurlijk de verwarming lager moeten zetten voordat je naar bed ging. 

Deze nachtmerrie behoort nu tot het verre verleden. Zachte en langzaam opstijgende klanken hebben je uit je droom gehaald, zodat je lekker wakker bent geworden. Bovendien stijgt de temperatuur in de slaapkamer op hetzelfde moment als jet licht wordt, zodat je toch de opkomende zon in oktober kunt ervaren. Natuurlijk heeft jouw smartwatch zoals elke andere nacht jouw slaap begeleid en gecontroleerd. Het begon te trillen toen je er in je lichte ochtendslaap klaar voor was. Hierdoor ben je goed uitgerust en lekker wakker geworden: de ideale combinatie voor een goed humeur en een goede dag. Tijdens het aankleden hoor je de waterkoker al borrelen. Als jij klaar bent met het aankleden kun je direct aan de thee. Wat een luxe…

Dit klinkt allemaal als iets dat nog lang niet gaat gebeuren, maar dit is helemaal niet het geval. Tegenwoordig zijn we al best ver in deze ontwikkelingen. Veel mensen dragen bijvoorbeeld al een smartwatch waarmee ze verscheidene data controleren en opslaan, denk bijvoorbeeld aan medische gegevens. 46 procent van de ondervraagde gebruikers zou zulke informatie willen opslaan in de cloud of doet dit zelfs al. In de toekomst zal dit percentage alleen maar groeien. Steeds meer mensen zullen slimme producten aanschaffen, zoals een smartwatch. Dit slimme polsbandje kan jouw vitale gegevens controleren en vergelijken met de data van de vorige dagen, zodat jij weet hoe het met je gezondheid staat. In de toekomst is het misschien zelfs wel mogelijk om dit bandje in direct contact te laten staan met een dokter, zodat hij of zij de data ook kan lezen en controleren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie