de uitgereikte Bruggenbouwer Award
de uitgereikte Bruggenbouwer Award Present Ede

Op Doortocht ontvangt Bruggenbouwer Award

30 september 2019 om 15:55 Maatschappelijk Deel je nieuws

Ede, 28 september 2019

Op Doortocht ontvangt Bruggenbouwer Award

Een verrassing tijdens de burendag van baptistengemeente Op Doortocht in Ede: Harm-Jan Nauta en Elke van Dijk namen als afgevaardigden van Op Doortocht de Bruggenbouwer Award in ontvangst. Arja Gort van Present Ede kwam hen deze verrassing uitreiken tijdens de burendag. Deze award wordt uitgereikt aan organisaties of mensen die zich inspannen voor verbinding, ontmoeting, integratie en het bestrijden van eenzaamheid in Ede.

Bruggenbouwers

De Bruggenbouwer Award wordt uitgereikt door Present Ede en is onderdeel van het jubileumjaar waarin meerdere bruggenbouwers een award uitgereikt krijgen.
In Ede worden al 10 jaar bruggen gebouwd tussen groepen vrijwilligers die hun talenten en tijd willen geven en mensen die met die inzet gebaat zijn. Het gaat om mensen die niet de gezondheid, het sociale netwerk of de financiën hebben om bepaalde praktische klussen zelf voor elkaar te krijgen.

Op Doortocht

Baptistengemeente Op Doortocht is al vanaf de start betrokken bij Present Ede. Bij het betrekken van de Goede Herder Kerk aan de Ganzeweide zijn ze zichtbaar aanwezig in de Bloemenbuurt en de Indische buurt. Ook op deze burendag trekken ze de wijk in om allerlei klussen op te pakken voor mensen in hun wijk. Hiermee slaan ze een brug tussen de bezoekers van de kerk en de bewoners van de wijken om hen heen.

Meer awards

Gedurende het hele jaar zullen in totaal 12 Edese Bruggenbouwers in het zonnetje gezet worden. Wat deze bruggenbouwers gemeen hebben is dat ze zich inspannen voor verbinding, ontmoeting, integratie en het bestrijden van eenzaamheid. De reeks awarduitreikingen wordt in december 2019 afgesloten met een Bruggenbouwerslunch voor alle awardwinnaars. Zij mogen als introducé iemand meenemen die ook een bruggenbouwer is voor de Edese samenleving.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie