Jeugdshowband Irene Ede in actie.
Jeugdshowband Irene Ede in actie. Archief BDUmedia/Showkorpsen Irene Ede

Dit is er deze week te doen in Ede

2 oktober 2019 om 06:00 Activiteiten

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

3 oktober 2019

Ede

Zelfverdedigingsles Kids 8-12 jaar
18:45 Proosdijerveldweg 55
Wekelijkse zelfverdedigingslessen voor kinderen o.b.v. Systema. Een effectieve manier van verdedigen door gebruik van slimme principes, zonder agressie of kracht. Voor fysieke, mentale en verbale weerbaarheid. Altijd 2 gratis proeflessen. Meer info en aanmelding proeflessen: www.phoenixsystema.nl

Bennekom

Informatiebijeenkomst Training Engels VO
19:30 Commandeursweg 8
Heb je moeite met het begrijpen van Engelstalige teksten? Wil je graag je Engelse luistervaardigheid verbeteren? Wil je als ouder tips en adviezen hoe je jouw kind kunt helpen met Engels? Heb je hulp nodig en wil je weten of deze training iets voor jou is? Kom dan samen naar de informatiebijeenkomst van DyTaLo's training Engels! Dan kom je erachter of deze training iets voor jou is! Deelname aan de informatiebijeenkomst is vrijblijvend en gratis. We gaan in oktober van start met de training, zodat je het hele schooljaar kunt profiteren van de geleerde lees- en leerstrategieën. Heb je belangstelling of vragen neem dan contact op met Ingrid de Goede of kijk voor meer informatie op www.dytalo.nl. Aanmelden kan via info@dytalo.nl.

4 oktober 2019

Ede

Wees welkom, vrije inloop
9:30 Bettekamp 99
Houd je van gezelligheid, een spelletje, gezellig praatje, een fijne sfeer, dan is Wees Welkom dé plek om te zijn. Leuke contacten leggen, gezelligheid alom, een lach en een traan. Omzien naar elkaar is voor ons erg belangrijk, daarom staan onze deuren open en staan de koffie en thee klaar voor iedereen.

Tweedehandskledingbeurs Hip
19:00 Ganzeweide 17
Op 4 en 5 oktober vindt alweer de 10e Editie van Hip voor de Kleine Knip plaats. Dit is voor Team Hip een mooie reden om een uitgebreide winterbeurs te organiseren. Op vrijdagavond 4 oktober kun je tweedehands kinder- en dameskleding shoppen van 19.00 tot 21.00 in de Goede Herderkerk. En omdat we feest vieren zijn we zaterdag bijna de hele dag open, van 9.30 tot 15.00. Ook is er zaterdag taart, thee en koffie te krijgen en zijn er voor kinderen leuke activiteiten. Ook dit jaar gaat de gehele opbrengst naar het goede doel! Deze keer ondersteunen wij het werk van stichting CSMN en gaat er een deel naar de Meet-Inn. Van harte welkom op Ganzeweide 17 te Ede.

Meesterpianist Boris Giltburg
20:00 Amsterdamseweg 9
Meesterpianist Boris Giltburg heeft een bijzondere band met de muziek van Rachmaninov. ,,De emotionele kracht is soms zo groot dat ze je als uitvoerder kan overweldigen", vertelt hij uit ervaring. Ook de luisteraars zijn keer op keer onder de indruk. ,,Boris Giltburg speelt als een acteur die razendsnel switcht tussen angst en bijtgrage agressie", vindt de Volkskrant. Dat geldt zeker voor Rachmaninovs 'Preludes', op. 32 die Boris in de Edesche Concertzaal speelt. Gecombineerd met Liszts indrukwekkende 'Études d'Exécution Transcendante' bezorgt Boris Giltburg je een sublieme avond.

Sterrenwaarneemavond bij Astra Alteria
20:00 Doesburger Molenweg 8
Vrijdagavond 4 oktober is er sterrenwaarneming aan de Doesburgermolenweg 8,Ede. Van 20.00 tot 21.30 uur. Vrijwillige bijdrage is welkom.

Sara Kroos - Verte
20:15 Molenstraat 45
Ze is grof, direct, maakt je aan het lachen om de ergste dingen en heeft een klein hartje. Sara Kroos pakt extra uit met haar nieuwe show: Verte! Met verrassende visuals en een 2.0 muziekstijl met haar topmuzikanten. Met de energieke, stoere aanpak die we van haar gewend zijn, maar ook een nieuwe blik, vrolijk voorbij de zwaarte. Een geweldige avond voor iedereen die tegen een stootje kan.

5 oktober 2019

Ede

Tweedehandskledingbeurs Hip
9:30 Ganzeweide 17
Op 4 en 5 oktober vindt alweer de 10e Editie van Hip voor de Kleine Knip plaats! Dit is voor Team Hip een mooie reden om een uitgebreide winterbeurs te organiseren. Op vrijdagavond 4 oktober kun je tweedehands kinder- en dameskleding shoppen van 19:00 tot 21:00 in de Goede Herderkerk. En omdat we feest vieren zijn we zaterdag bijna de hele dag open, van 09:30 tot 15:00. Ook is er zaterdag taart, thee en koffie te krijgen en zijn er voor kinderen leuke activiteiten. Ook dit jaar gaat de gehele opbrengst naar het goede doel! Deze keer ondersteunen wij het werk van stichting CSMN en gaat er een deel naar de Meet-Inn. Van harte welkom op Ganzeweide 17 te Ede.

Kinderdierendag op de Oude Hofstede
9:30 Bovenbuurtweg 35
Kinderdierendag met veel attracties, o.a. Ontbijtjes voor de Geitjes, Reptielenshow Exotum en Fietsdraaimolen. Toegang gratis. Meer info: www.deoudehofstede.nl

Nationaal Indoor Jeugdfestival
12:00 Burgemeester Cees van der Knaapweg 10
Het Nationaal Indoor Jeugdfestival wordt gehouden in de Cees van der Knaaphal in Ede. Muzikanten in de leeftijd van 8 tot 16 jaar gaan de strijd aan voor de titel. Het festival is uiteraard te bezoeken, meer informatie en verkoop van kaarten (vanaf 2,50 euro) op de website www.muziekstadede.nl. De winnaar van het jeugdfestival zal 's avonds tevens een optreden mogen verzorgen tijdens de Indoor Taptoe Muziekstad Ede.

Najaarsplantenruilbeurs Groei & Bloei
13:00 Kernhemseweg 3
Groei & Bloei afdeling Ede houdt de najaarsruilbeurs bij de kruidentuin van Huize Kernhem. Niet alleen een mooie locatie om eens een kijkje te nemen maar tevens dé gelegenheid om tuinplanten die u niet meer in uw tuin wilt of kunt huisvesten te ruilen voor die ene plant die u nog steeds zoekt of gewoon iemand anders blij mee te maken. Niet alleen tuinplanten zijn welkom maar ook zaden, bollen, knollen of andere tuinzaken kunnen van eigenaar wisselen. De te ruilen planten e.d. kunnen tussen 13.30 en 14.00 uur worden ingebracht, graag voorzien van informatie over soortnaam, hoogte e.d. Na een welkomstwoordje van de voorzitter zal even na 14.00 uur het startsein voor ruilen worden gegeven. Ook niet-leden van Groei & Bloei worden van harte uitgenodigd met of zonder ruilobjecten.

Middagconcert Torenkamerkoor
16:00 Grotestraat 58
Het Torenkamerkoor o.l.v. Elly Meijer-Klein geeft een middagconcert in de Oude Kerk van Ede, met als titel 'Vergezichten'. Het koor wordt begeleid door een verrassende combinatie van instrumenten: orgel en saxofoon. De begeleiders zijn: organist Erik van der Heijden en saxofonist Jos Baggermans, die op het concert zelf ook instrumentale muziek ten gehore brengen. De muziekkeuze is avontuurlijk te noemen: naast de bekende 'oude meester' Monteverdi prijken Algar, Rutter en de hedendaagse componisten Arnesen en Whitbourn op het programma. Het concert begint om 16.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. De toegangsprijs is 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de koorleden of te reserveren door een mail te sturen naar torenkamerkoor@gmail.com (zie ook www.torenkamerkoor.net).

Indoor Taptoe Muziekstad Ede
19:00 Burgemeester Cees van der Knaapweg 10
Na het succes van de uitverkochte eerste editie, gaat Indoor Taptoe Ede dit jaar naar een ruimere locatie, namelijk de Cees van der Knaaphal in Ede. Hier treden op 5 oktober top-orkesten op in een avondvullend taptoeprogramma. U kunt de hele avond genieten van muziek en show en van de traditionele afsluiting met taptoesignaal. Vanaf comfortable zitplaatsen heeft u prima zicht op het hele veld. Hapjes en drankjes zijn te verkrijgen bij Sportcafe Time-Out. Eerder op de dag is in dezelfde hal het nationale jeugdfestival voor jeugdkorpsen. Daarin strijden jeugdige muzikanten voor de medailles en voor een gast optreden tijdens de taptoe ´s avonds. Meer informatie en verkoop van kaarten (vanaf 2,50 euro) op de website www.muziekstadede.nl. Indoor Taptoe Ede is goed toegankelijk. De tribunes zijn voorzien van comfortabele stoeltjes en toegankelijk voor rolstoelen. Uw auto kunt u kwijt op een van de parkeerterreinen vlakbij de Van der Knaaphal.

6 oktober 2019

Ede

Wachten op Kado (4+) - Tg Graasland
15:00 Molenstraat 45
Ergens in een magazijn werken twee punctuele mannen. Zij vullen de dozen met kado's, alles volgens protocol. De grote kadomachine spuwt stipt op tijd presentjes, klaar om ingepakt en afgevinkt te worden. Dan stokt de machine! Dit hebben de mannen nog nooit meegemaakt. Wat moeten ze doen? Tegen alle bedrijfsregels in nemen ze het heft in eigen hand. 'Wachten Op Kado' is een voorstelling over wachten en geduld hebben, maar ook over uit de band springen, over feesten en uitpakken. Over niet -gebaande wegen betreden die je verder brengen dan je had verwacht.

7 oktober 2019

Ede

Start cursus basisvaardigheden Windows 10
14:00 Industrielaan 1
Voor wie? Voor iedereen die de basisvaardigheden voor de computer wil leren. Ook zeer geschikt voor senioren! Wanneer? Maandag wekelijks van 14.00 uur tot 16.00 uur. We beginnen weer maandagmiddag 7 oktober. Kosten? 70,00 euro per 10 lessen, dit is inclusief het cursusmateriaal. Het cursusmateriaal wordt aangereikt in de eerste les/Docent: Herman Burgers. Wat kun je leren? Aan de orde komen de volgende onderdelen: Omgaan met vensters, mappen en bestanden, leren werken met programma's zoals rekenmachine en Word, bijvoorbeeld Word teksten maken en opmaken met behulp van Word tools, knippen en plakken etc. Maar ook het werken met internet en de webmail: Zoals het zoeken op internet met Google, websites bezoeken, surfen en e-mailen. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@meerpaalede.nl of bij de receptie van De Meerpaal, 0318-630514.

8 oktober 2019

Ede

LET OP! Crea Bea's Haakworkshop
9:30 Bettekamp 99
Dinsdag 8 oktober is het weer tijd voor een haakworkshop bij inloophuis 'De Wissel' aan de Bettekamp 99 in Ede. Neem je haakwerk mee of kom gewoon eens kijken hoe je kunt leren haken. Er is natuurlijk ook tijd om gezellig met elkaar te kletsen en te genieten van een heerlijk kopje koffie of thee.

Arie Vuyk - Meezing klassiek voor senioren
13:30 Industrielaan 1
Arie Vuyk, cabaretier: ,,Ik geef het publiek een prachtige, hilarische tijd! Muziekgeschiedenis is één van mijn grootste passies. Ik geef lezingen over componisten, met muziekvoorbeelden. Zonder vakjargon maar met enthousiasme!" Wij nodigen u als senior uit voor een gezellige dinsdagmiddag vol met entertainment. De toegang is gratis en u krijgt er van ons een kopje koffie en/of thee met een versnapering bij!

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie