Herman van Scherrenburg (links)
Herman van Scherrenburg (links) Ben Verduyn

Oud-kampioen verslaat regerend kampioen bij 50 plussers De Cirkel

30 september 2019 om 19:22 Overig Deel je nieuws

Ook in de op 30 september gespeelde vierde ronde was er volop te genieten van boeiende schaakpartijen bij de 50 plussers van schaakvereniging De Cirkel.

Regerend kampioen Tom Smit moest na een spannende partij zijn meerdere erkennen in oud-kampioen Herman van Scherrenburg (foto links). Door deze winst staat Van Scherrenburg nu in de top drie.

Koploper Ben Verduyn ging na een zinderende partij tegen nummer twee Kees van de Voort in het eindspel kopje onder. Verduyn staat nu tweede en Van de Voort is opnieuw de trotse lijstaanvoerder.

Kees van der Dussen was na enkele minder goede resultaten op en top geladen om vandaag de winst binnen te halen. In een mooie partij werd Kees van Heerikhuize slachtoffer van zijn dadendrang. Kees van der Dussen steeg door dit resultaat naar de vierde plaats en een plaats in de top drie is binnen handbereik.

Jelle Bottema houdt door een verdiende overwinning op Joop de Feijter de koplopers in het vizier, Bottema vinden we na ronde vier terug op de vijfde plaats.

Remy Mouthaan vergaloppeerde zich in het in het middenspel  tegen Louis van der Vos. Van der Vos profiteerde optimaal en zette kort erna zijn tegenstander schaakmat.

Misschien wel de verrassing van de dag was de onverwachte winst van Hans Meijer op Fons de Kort. In een partij met wisselende kansen voor beide schakers, hield Meijer het hoofd het langst koel en stuurde De Kort met lege handen huiswaarts.

Fred Post speelde opportunistisch, tegenstander Klaas van der Wal bleef echter rustig zijn tijd nemen en wist uiteindelijk Post aan zijn zegekar te binden.

Els Creutzberg won na een lange en mooie partij van nieuwkomer Pieter van Vlaanderen.

Bijgewerkte stand is te vinden op www.decirkelede.nl

De maandagmiddaggroep voor de 50 plussers schakers bestaat momenteel uit 19 schakers.

Een ideale mogelijkheid om het schaakspelletje ook ’s middags te beoefenen. De competitie is van ondergeschikt belang, voorop staat dat er in de middag één of meer potjes geschaakt kan worden.

Dit senioren schaken is bestemd voor 50 plussers, ook niet-leden van De Cirkel zijn van harte welkom.

Nieuwe deelnemers kunnen op elk gewenst moment instromen. U bent van harte welkom om een keer de sfeer te komen proeven. We beginnen elke maandagmiddag om 13.30 uur.

Locatie: De Open Hof, Hoflaan te Ede.

Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.    

 

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie