Frank van Wijngaarden (links) en Jim Pronk
Frank van Wijngaarden (links) en Jim Pronk Anne Postma

Henry van den Brink nieuwe koploper bij schaakvereniging De Cirkel

2 oktober 2019 om 11:19 Nieuws Deel je nieuws

Ook de op 1 oktober gespeelde 5e speelronde oktober kende enkele verassende uitslagen.

Henry van den Brink stuurde Tom Pronk met lege handen huiswaarts. Door deze winst is Van den Brink de nieuwe koploper, zijn voorsprong op de nummer twee en drie is echter minimaal, dus dat belooft nog veel vuurwerk de komende weken.

Met veel belangstelling werd uitkeken naar de ontmoeting tussen Jim Pronk en Frank van Wijngaarden. In een gelijk opgaande partij wist Van Wijngaarden in het eindspel licht materiaal voordeel te creëren. In een zinderend slot, waarin de klok een hoofdrol ging spelen, kwam Pronk één seconde tekort! Zijn iets te late mat aanval kon door Van Wijngaarden alleen gepareerd worden met eeuwig schaak, waarna de partij in remise zou eindigen. Na het vallen van de vlag was er een tevreden Van Wijngaarden en een zeer teleurgestelde Pronk. Volgens de neutrale toeschouwer zou een puntendeling, na zo’n boeiende partij, meer gewenst zijn geweest, maar ook in de schaaksport zijn de regels bikkelhard, vallen van de vlag betekent verlies.

Penningmeester Jan Willem Kinkel sluipt de top drie binnen, na een knappe overwinning op Albert Bootsman.

Dick Wenning is na zijn winst op Egbert Aalbers weer terug in de top tien en hij ligt weer op koers voor het winnen van ratingtrofee.

De twee vrouwelijke schakers van De Cirkel mochten onderling gaan uitmaken wie momenteel de beste is. Penka Shirokova en Femke van Kampen speelden een lange en boeiende partij. In het eindspel wist Penka Shirokova de winst naar zich toe te trekken.

Jongeling Thijs Postma wist zijn eerste winst te behalen, gezien zijn progressie zal dit zeker niet de laatste overwinning zijn. 

Voor alle uitslagen en de nieuwe stand zie: www.decirkelede.nl

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede.

Inlichtingen bij wedstrijdleider Louis van der Vos telefoon 0318-630906, e-mail wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

De maandagmiddaggroep voor de 50 plussers begint om 13.30 uur. Nieuwe deelnemers kunnen op elk gewenst moment worden ingepast. U bent van harte welkom om een keer de sfeer te komen proeven.

Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.    

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie