PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ede

Bennekomse levensredster: 'Het gaat mij niet om bedankjes'

Mensen
Foto: Barry Wensink
11 okt 2019, 09:00
Verpleegkundige Margreet Slootmans in actie bij AREHBO service & advies. ,,Binnenkort ga ik daar weer een herhalingscursus volgen. Aanmelden kan via www.arehbo.nl.
Verpleegkundige Margreet Slootmans in actie bij AREHBO service & advies. ,,Binnenkort ga ik daar weer een herhalingscursus volgen. Aanmelden kan via www.arehbo.nl."
EDE

Ze stond in de rij voor de kassa van een tankstation en zag dat de vrouw aan de andere kant van de balie begon te zweten, een afhangende mond had en met dubbele tong praatte. Verpleegkundige Margreet Slootmans (48) uit Bennekom aarzelde niet, handelde bekwaam en redde het leven van de caissière. Haar bericht op social media werd binnen een week 40.000 keer gelezen en honderden reacties stroomden binnen. ,,Daar gaat het mij niet om. Iedereen moet een reanimatiecursus volgen. Dat is belangrijk."

Een aantal dagen na het voorval is Slootmans nog steeds onder de indruk. ,,Ik had niet verwacht dat het zo'n impact op me zou hebben. Je slaapt slecht en bent er toch wel een tijdje mee bezig." De verpleegkundige pakt haar telefoon en laat een berichtje zien. ,,Net ontvangen van de caissière. Gelukkig gaat het weer goed met haar." 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via: