Afbeelding
Cultura

De jaargetijden door met violiste Lisa Jacobs

8 oktober 2019 om 09:46 Muziek

EDE Het eerste concert in de serie klassieke Proefkamermuziekconcerten voor seizoen 2019-2020 staat woensdag 16 oktober op het programma in Cultura. Cultura start de serie met de Vier Jaargetijden van Vivaldi door de talentvolle jonge violiste Lisa Jacobs die het afgelopen seizoen in Cultura al vele harten stal.

Nederlands topvioliste Lisa Jacobs wordt geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel. In 2015 startte zij samen met muzikale vrienden vanuit verschillende windstreken The String Soloists. Jacobs is artistiek leider en voert aan vanaf de eerste stoel of als soliste.

The String Soloists heeft al op grote podia in Nederland, Duitsland en Italië opgetreden en werd verschillende keren uitgenodigd om live op te treden op de Nederlandse radio en televisie. Hoogtepunten van dit seizoen zijn hun debuut in de prestigieuze zondagochtendreeks van het Amsterdamse Concertgebouw, de Robeco Summernights en concertreizen naar Italië, Duitsland en Portugal. Het repertoire van The String Soloists omvat een verscheidenheid aan stijlen, variërend van barok tot hedendaags werk. Naast uitvoeringen van het reguliere repertoire richt het ensemble zich op het uitvoeren van onterecht verwaarloosde werken.

JAARGETIJDEN Het programma omvat alle seizoenen en een rijke schakering aan sferen. De seizoenen volgens Vivaldi rijgen zich met virtuoze en romantische composities tot een rode draad. Verder op het programma: Johan Svendsen - Romance, Pietro Locatelli - Vioolconcert nr. 4 in E en Eugène Ysaÿe - Les Neiges d'Antan.

Kaarten voor het concert zijn voor 26,00 euro verkrijgbaar bij de receptie van Cultura of via www.cultura-ede.nl. Wie voor minimaal vier concerten kaarten koopt, krijgt seriekorting.

PROEFKAMERMUZIEK Het Gelders Orkest gaat 1 november het avontuur aan met drie jonge solisten: zangtalent Barbara Kozelj en het solistenduo Frederieke Saeijs en Dana Zemtsov, die de viool en altviool weergaloos om elkaar heen laten dansen.

Tango Aliodo brengt tango van vurig tot teder in een spel van ritme en kracht. Bruisende Italiaanse barok is te horen in een programma van Combattimento. De verrassing van vorig jaar, Pynarello, speelt een nieuwjaarsconcert waarmee we het jaar 2020 zinderend zullen beginnen. En het Nederlands Blazers Ensemble neemt u mee naar de filmwereld van Charly Chaplin. Op geheel eigen wijze en onnavolgbaar zoals alleen Bart Schneemann dat kan.

Ragazze Quartet brengt samen met bariton Martijn Cornet een indringende versie van Schubert's Winterreise.

Kijk voor het volledige programma op www.cultura-ede.nl/theater

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie