ZVV Ede vloert koploper

4 oktober 2019 om 23:18 Voetbal

EDE ZVV Ede heeft er in de vooraf aangekondigde topper tegen koploper CFM/Transito geen gras over laten groeien. De Edese zaalvoetballers bleven met 4-2 in eigen huis de baas.

,,De overwinning was verdiend en zeker niet geflatteerd", aldus doelman Alpay Yuzgec (foto).

De Apeldoorner kwam deze zomer over van Futsal Apeldoorn.

,,Het bevalt me hier prima. De zaken zijn goed geregeld. De selectie onder leiding van onze coach Anouar Tighadouini is prima. En de sfeer bij thuiswedstrijden is genieten", ging Yuzgec door.

Hij had ook de supporters gehoord die luidkeels om een doelpunt van de al weken uitblinkende doelman schreeuwden.

,,Dat is kicken. Ik heb het in de slotminuut twee keer geprobeerd met een lange trap. Maar de Werkendamse doelman (Rob de Groot) rende te snel terug naar zijn doel."

De koploper liet weinig tot niets zien in de topsporthal. Bij tijd en wijle waanden de toeschouwers zich bij het aan populariteit groeiende Walking Football, in plaats van bij een zaalvoetbaltopper in de landelijke eerste divisie. De vraag rees dan ook op of ZVV Ede zo goed was of CFM/Transito te veel ontzag had voor de Edenaren.

,,Ik denk het eerste. De bal ging technisch gezien perfect rond. De opdrachten van onze coach werden goed uitgevoerd. Er stond een team wat er een wedstrijd van wilde maken. Maar daarvoor zijn wel twee ploegen nodig", lachte Yuzgec.

'We willen voetbal zien", lieten de Edese supporters luidkeels weten. Zij werden op hun wenken bediend.

GAS GEVEN ZVV Ede zette de gasten al snel de duimschroeven aan. Dat CFM aan ZVV Ede veelal de bal gunde kwam goed uit. Al binnen twee minuten had Paul Prins op aangeven van Hicham Gaout de openingstreffer kunnen maken.

Maar het was uitstel van executie. Twee minuten later was het raak. Sjaak Termaaten was de schutter en een terechte beloning voor het Edese aanvalsspel:1-0.

Doelman Alpay Yuzgec hoefde weinig op te treden maar als het nodig was stond hij paraat. Bij de 1-1 na dertien (!) minuten spelen was hij kansloos.

Aanvaller Termaaten verspeelde de bal en CFM counterde razendsnel. Het was Corné van Roosmalen die de Werkendamse held werd. Maar vijf minuten later was dezelfde speler de schlemiel van de avond. Hij kreeg binnen enkele minuten twee keer geel en kon vertrekken.

,,Die overtal situatie werd door ons goed uitgespeeld. Het was Hicham Gaout die de bevrijdende 2-1 ruststand op het scorebord zette", glunderde de Edese doelman.

BENAHMED In de tweede helft bleef ZVV Ede de betere ploeg. Het was de hardwerkende en goed spelende Achraf Benahmed die twee keer scoorde: 4-1.

,,Ik denk dat wij het daarna iets te gemakkelijk oppakten. Een paar momenten waarin te frivool werd gespeeld. Beter is gewoon geconcentreerd door te gaan", ging Yuzgec verder.

Beide ploegen vroegen een time-out aan en stelden orde op zaken. Nu ging ZVV Ede de bal rondspelen en liepen de gasten van het kastje naar de muur. Het werd uiteindelijk nog 4-2 door een benutte tien meter trap (Bart Jongejans).

,,Wat de doelstelling van ZVV Ede is. Meedraaien in de top. Daar hebben we een ploeg voor. Zelf ga ik ervoor de play-offs te halen. Dat verdient dit geweldige publiek", sloot Alpay Yuzgec tevreden af.

De stand in de eerste divisie is: 1. Be'79 3-9, 2. ZVV Ede 3-7, 3. ZVG/Cagemax 3-6, 4 CFM/Transito 3-6 en 5. zvv Den Haag 3-6.

Komende vrijdagavond gaat ZVV Ede op bezoek bij ZVV Eindhoven. De aanvang is 21.30 uur.