ANP Foto

Tbs'er (39) uit Harskamp ontsnapt uit kliniek Nijmegen

5 oktober 2019 om 11:25 Misdaad

HARSKAMP Een 39-jarige zedendelinquent uit Harskamp is vrijdag uit een tbs-kliniek ontsnapt. Justitie wil nog niets kwijt over de identiteit van de man, maar zou wel in overleg zijn om foto en naam prijs te geven. 

Dat laatste is omwille van de veiligheid van burgers en om de opsporing gemakkelijker te maken. De Telegraaf meldt dat uit eigen bronnen.

De ontsnapte tbs'er wordt beschouwd als een gevaarlijk persoon. Hij werd enkelejaren terug veroordeeld wegens het misbruiken van jongens en meisjes en het bezit van kinderporno. Hij vond zijn slachtoffers onder meer via internet en zette ze via digitale weg aan om seksuele handelingen te verrichten.

Omdat de man al eerder was veroordeeld wegens ontucht, achtte de rechtbank de kans op herhaling groot. Daarom werd de Harskamper in 2014 voor langere tijd achter de tralies gezet en kreeg hij een langere behandeling opgelegd.

De man zat vast in de Pompekliniek in Nijmegen, maar nam vrijdag de benen tijdens een begeleid verlof. Volgens de Telegraaf is het de derde ontsnapping uit de Nijmegense kliniek binnen een maand. Volgens justitie wordt er met man en macht gezocht naar de zedendelinquent. 

Tegen de Telegraaf verklaarde de politie dat het zou gaan om een blanke man die per fiets of te voet onderweg zou zijn. De tbs'er is 1.87 meter met een fors postuur, donkerblond dun haar en een bril. Hij draagt een spijkerbroek en zwarte jas. De man heeft mogelijk een rugzak bij zich.

Mail de redactie
Meld een correctie

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie