SDS '55 haalt kostbare punten in Garderen

5 oktober 2019 om 20:40 Voetbal

WEKEROM SDS '55 behaalde zaterdagmiddag een belangrijke 0-2 zege bij het vooraf sterk ingeschaalde De Veluwse Boys.

,,De Veluwse Boys wordt inderdaad als een titelkandidaat gezien. Ik denk dat een goed volwassen spelend SDS '55 een belangrijke 0-2 zege heeft behaald. Als ik de hele wedstrijd de revue laat passeren zeker niet onverdiend", opende SDS '55 trainer Ronald Tulen.

Hij kon weer over een vrijwel volledige selectie beschikken. Dat betekende dat ook Jos van Roekel zijn opwachting in de basis maakte.

,,Natuurlijk is Jos van Roekel een belangrijke pion. Maar je moet een zege nooit aan een speler hangen. SDS '55 heeft in Garderen gedaan wat het moest doen: niet klagen maar samen dragen. Ik ben zeer tevreden over de inzet en het spel."

De Wekerommers legden vanaf het begin De Veluwse Boys hun wil op.

,,Ik had de idee dat de thuisclub daar wat moeite mee had, Zij zijn eigenlijk gewend zelf de bovenliggende partij te zijn", keek Tulen terug.

De Veluwse Boys, dat gedwongen werd de lange bal te hanteren zag na een half uur SDS '55 op een 0-1 voorsprong komen.

Het was Jos van Roekel die de bal rand zestien meter controleerde. Hij dolde wat tegenstanders en schoof beheerst de schuiver in de lange hoek: 0-1.

,,In blessuretijd was Albert 'Appie' Schregardus de Garderense verdediging te snel af en 0-2. Dat was lekker gaan rusten maar ook efficiënt gebruik maken van de geboden kans", analyseerde Ronald Tulen.

In de tweede helft kwam De Veluwse Boys er af en toe wat uit. Maar echte honderd procent kansen werden niet gecreëerd.

,,Ook wij kregen niet zoveel kansen meer. Geconcentreerd werd de 0-2 over de meet gebracht. En de in de eindfase door De Veluwse Boys gekregen twee mogelijkheden waren niet aan hen besteedt. Een stiftje over doelman Michael Mulder had misschien beter lot verdiend. Maar alles bij elkaar doet SDS '55 goede zaken", besloot de SDS '55 trainer.

SDS'55 bezet in de vierde klasse de derde plaats met twee punten achterstand op Fortissimo en Harfsen.

Zaterdag ontvangen de Wekerommers het op de zesde plaats staande Almen.