DTS Ede en Bennekom weten niet te scoren

5 oktober 2019 om 21:18 Voetbal

EDE Dat DTS Ede en Bennekom de vooraf aangekondigde topper in de eerste klasse D op 0-0 afsloten was achteraf terecht.

Bij beide teams werd na afloop gesproken over een matige derby.

,,Ik kan er wel meeleven", liet Bennekom trainer Arnold Brehler weten. Daar sloot DTS Ede speler Remco Speelziek zich later moeiteloos bij aan.

,,Ik heb weleens een betere en spannender derby mee gemaakt. De eerste veertig minuten waren voor DTS Ede. Daarin hadden wij de kansen beter moeten afmaken. Maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de gasten een paar minuten voor rust de beste kans kregen."

Speelziek doelde op de vierenveertigste minuut. Eerst kreeg Nick Stienstra een dot van een kans. Keeper Robin Franken redde subliem. De rebound was daarna ook niet besteedt aan Mex Bakker.

,,Dat waren onze beste kansen in de eerste helft. Ik vond niet dat scherp waren in de eerste helft. In de tweede helft hebben we ons wat hersteld", analyseerde Arnold Brehler,

Een paar meter verder keek de met twee keer geel dus rood van het veld gestuurde Remco Speelziek terug op minuut zesentwintig.

,,Drie van onze spelers Frank Hol, Jesse Buikema en Jamal Ouassif komen slechts één Bennekomse verdediger tegen. Ze verzuimden alle drie de trekker over te halen. Ik snap dat zij op hun beurt dachten dat de collega er beter voorstond. Maar een schot had niet misstaan. Nu kon Bennekom doelman (Christian de Haan, red.) de bal simpel pakken."

Hoewel DTS Ede in de beginfase een aantal kansjes kreeg was doelman Christian de Haan nooit echt in gevaar.

Wel had Bennekom moeite met de veelvuldig opkomende DTS Ede aanvoerder Bram Holtman. Vele kleine overtredingen over en weer haalden het tempo uit de wedstrijd. Zeker omdat de scheidsrechter dat aanvankelijk liet begaan. Na ruim een half uur sloeg de vlam even in de pan.

GEVOLGEN ,,Een opstootje op het middenveld waarbij Bennekommer Tjalling Kamerman en Jasper Verstraten (DTS Ede) werden bestraft. Voor Kamerman zo bleek later een dure kaart, omdat het juist de DTS Ede speler was die een slaande beweging maakte. Om de kool en de geit te sparen gaf de scheidsrechter beiden een gele kaart.

,,Ik kreeg ook een gele kaart met gevolgen. De eerste kaart was volgens mij gewoon een schouderduw. Ja, die overtreding op het middenveld een minuut of tien voor tijd was niet slim. Had ik niet moeten doen", baalde Remco Speelziek (aftocht foto 2).

In de rust schalde 'Bloed Zweet en Tranen' van André Hazes uit de speakers.

,,Nee, ik heb het niet gehoord maar Bennekom speelde wel beter dan de thuisclub in de tweede helft. Toch bleven de echte honderd procent kansen spaarzaam", aldus Brehler.

,,Ik speelde als laatste man een aardige wedstrijd. Ik speel waar de trainer mij graag ziet. Dat is al spits, middenvelder en nu laatste man geweest. Met mijn routine moet dat kunnen", glimlachte Remco Speelziek.

Arbiter Spoler, soms op advies van zijn assistenten deelde acht gele kaarten uit. Toch moet worden vastgesteld dat ondanks de vele kaarten er geen sprake was van een veldslag.

In de slotfase leek Bennekom met de winst te vertrekken. Het was Bennekom aanvoerder Just Berends die bijna een vrije trap benutte. Doelman Robin Franken bewees niet voor het eerste keer deze middag dat hij een goede doelman is.

,,Deze derby verdiende geen winnaar. De puntendeling is terecht", sloten Arnold Brehler en Remco Speelziek af.