Afbeelding
Ted Walker

Moorfielders sterkste op onbespeelbaar veld

6 oktober 2019 om 18:22 Honkbal

EDE - De honkballers van Moorfielders wonnen de eerder afgelaste wedstrijd bij het Apeldoornse Robur'58 met 1-2.

Eip Janssen

,,De afspraak was gezien het slechte weer en dus veld dat de uitslag telde als er vijf inningen konden worden gespeeld. Dat is gelukt en wij sluiten de competitie af met een zege", lachte Moorfielders speler/coach Max Verkleij.

Desondanks moeten de Edenaren, tenzij er een wonder volgt, volgend seizoen weer in de derde divisie uitkomen.

,,Wij gaan de honkbalbond vragen als er een vacante plaats in de tweede divisie vrijkomt, daarvoor Moorfielders in aanmerking te laten komen. Het blijft afwachten."

De wedstrijd tegen Robur '58 was om des keizers baard, maar beide ploegen wilden toch graag spelen. Moorfielders is al gedegradeerd.

Moorfielders zette gelijk druk maar twee honklopers konden niet binnen komen.

,,Ook in de twee inning kregen we kansen. Dit keer lukte het wel en op de hits van Remco van Ovost en Tobias Jansen had de thuisclub geen antwoord. In de gelijkmakende beurt werd wel de 1-2 gescoord", had Verkleij genoteerd.

In het vervolg van de wedstrijd drukte Moorfielders niet door. Kansen waren er wel op een riante voorsprong. Maar het was allemaal 'net niet'.

,,Werper Maarten Buijs, gesteund door foutloos veldwerk hield het hoofd koel. Hij bleef controle houden tot dat de scheidsrechter in de vijfde inning besloot de wedstrijd te staken", eindigde Verkleij.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie