Moeflons
Moeflons Armand Fanchamps

Moeflonexpeditie Wekeromse Zand

6 oktober 2019 om 22:11 Dieren Deel je nieuws

WEKEROM - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zaterdag 19 oktober een excursie naar de moeflons op het Wekeromse Zand. In dit natuurgebied loopt een populatie van zo’n 60 moeflons. Samen met de heidekoeien houden zij het stuifzand en het heidegebied levend en dynamisch. Weinig Nederlanders hebben het kleine, harige dier met de indrukwekkende, gedraaide hoorns in het wild gezien. De reden daarvoor is dat de moeflon zeer schuw is, een goed gehoor heeft en zich overdag het liefst in een bos schuilhoudt. Bovendien leven er maar zo’n 250 in Nederland. De boswachters nemen de wandelaars mee op zoek naar de moeflons en vertellen het een en ander over dit bijzondere dier. Stilte tijdens de tocht is noodzakelijk. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Start: 7.30 uur op de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 7,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5,00 euro p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Wiebe Verbaan, tel. 0318-611947 of Eduard Barreveld, tel. 06-49131047.

GLK bestaat 90 jaar en pakt daarom uit met extra activiteiten tijdens de Week van het Landschap in de herfstvakantie. Kijk voor het programma op glk.nl/weekvanhetlandschap.
 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie