Rik Thenu

BCE '78 blijft aan winnende hand

7 oktober 2019 om 08:42 Overig

EDE De basketballers van BCE '78 behaalden zondagmiddag in sporthal De Peppel een 68-52 overwinning op het Enschedese D.B.V. Arriva.

Door deze tweede winst op rij neemt BCE '78 in de tweede divisie nu de vierde plaats in. De Edenaren hebben twee verliespunten meer dan koploper B.V. Batouwe 2.

In een goed gevulde sporthal De Peppel schoot BCE '78 uit de startblokken. Binnen zeven minuten werden twaalf punten gescoord. Pointguard Damiël Ermen bleek op alle fronten (onder de basket en van afstand) moeilijk af te stoppen.

De Enschedese ploeg had het er moeilijk mee en het eerste kwart was voor BCE '78 met 16-8.

ROUTINIER BCE '78, onder aanvoering van routinier Michel van den Hoven (archieffoto midden) leek door te stomen. Maar de gasten hadden de nodige tactische maatregelen genomen.

Het spel golfde op en neer en de rust ging in met een 28-26 voorsprong voor BCE. Spelers als Yannick van der Zalm en Ronald Koning onderscheiden zich bij de aanvallende intenties van BCE '78.

De Edenaren kwamen in de tweede helft gelouterd de kleedkamer uit. Tactisch was het plan aangepast. Door een paar sterke drives naar de basket van Richard Boter en Yannick van der Zalm werd Arriba genoodzaakt meer verdedigende fouten te maken.

BCE '78 profiteerde maximaal door de vrije worpen te benutten. Ook de inbreng van de sterk spelende Sybren Rensenbrink zorgde ervoor dat de marge opliep naar een 43-37 voorsprong.

In het vierde kwart regende het driepunters. Clubicoon Michel van den Hoven was 'on fire' en schoot er dit kwart twee raak. Het publiek ging achter de ploeg staan. De vocale ondersteuning werd omgezet in daden.

VOORSPRONG Damiël Ermen schoot met scherp en raakte meerdere karakteristieke 'bank-shots'. Dit houdt in dat het schot via het bord raak gaat.

De voorsprong liep op naar zeventien punten (56-39). Arriba bleef strijden voor een beter resultaat. Puntje voor puntje werd aan de achterstand geknabbeld.

De Edese basketballers bleven goed bij de les. Bram Koning vanachter zijn verdediging opgedoken bij de basket en Thijs Dueck benutten de gecreëerde ruimten.

Duck gaf een lobpass die door collega Koning schitterend werd afgemaakt in een tweehandige dunk. Het publiek ging helemaal los!

De winst werd bezegeld door een laatste driepunter van Thijs Dueck, die deze wedstrijd een mooie afsluiter bezorgde. BCE won verdiend met 68-52.

Zaterdag staat de uitwedstrijd bij het Groningse Scylla, vijfde op de ranglijst op de rol. Deze wedstrijd begint om 21.00 uur.