Afbeelding
Rick den Hartog

Karter Rick den Hartog deelt zijn avonturen met 76.000 volgers

10 oktober 2019 om 09:23 Mensen

EDE In de nieuwe rubriek Trending Topic beantwoorden inwoners van de regio Ede vragen over hun online aanwezigheid en gedrag. Vandaag het verhaal van Rick den Hartog (20) uit Ede, karter in hart en nieren, die op Instagram ruim 76.000 volgers heeft. 

Beroep: Coureur, racecoach en student.

Hoeveel uur per dag ben je gemiddeld online? Ik denk ongeveer twee uur per dag.

Hoelang ben je al actief op social media? Volgens mij begon dat al op de basisschool, dus nu zo ongeveer 9 jaar.

Facebook of Instagram? Instagram, hier is mijn doelgroep namelijk veel meer actief. Facebook biedt daarentegen wel meer mogelijkheden, maar dat maakt het ook onoverzichtelijk.

Wat deel je zelf meestal op social media? Ik post meestal over de kart- en autosport. Mijn eigen resultaten, motivatieberichten voor anderen, foto's van een wedstrijd, winacties, enzovoort.

Wat zijn volgens jou de voor- en nadelen van social media? Ik vind het een voordeel dat je overal van op de hoogte kan blijven en dat je jezelf goed kan profileren. Het is bijvoorbeeld erg mooi om anderen hiermee te inspireren en motiveren. Je staat in nauw contact met je volgers. Een nadeel vind ik dat er gemakkelijk onwaarheden en nepnieuws gedeeld kunnen worden.

Zou je een paar dagen zonder kunnen? Zeker, geen probleem. Ik heb er geen drang toe, alhoewel ik wel graag op de hoogte wil blijven.

Ik zou wel eens willen chatten met…. Joel Beukers. Hij heeft met een hele andere kijk op sociale media een miljoenenbedrijf opgebouwd, een echt ondernemend voorbeeld.

Waarvoor gebruik je social media? Ik gebruik sociale media vooral om mijn doelgroep te inspireren en motiveren. Daarbij krijg ik de kans om samen te werken met bedrijven en partners, waardoor het ook een commercieel uitgangspunt heeft. Dit is tevens van belang om mijn sport uit te kunnen blijven oefenen.

Wat is je grootste online ergernis? Mensen die alleen maar negatief kunnen reageren. Het doet mij niets, maar ik kan begrijpen dat er mensen zijn die daar wel gevoelig voor zijn. Het is natuurlijk heel gemakkelijk om lekker vanaf je telefoon nare berichten te sturen of te reageren en alles beter te weten. Ik zie het meestal als jaloezie en kan er wel om lachen. Dat ze de tijd nemen om zo iets te plaatsen zegt al meer dan genoeg.

Wat kijk je het meest op YouTube? Ik gebruik YouTube voor kartbanen waar ik nog niet eerder ben geweest en af en toe kijk ik eens een video van succesvolle mensen. Bijvoorbeeld als een vlogger, influencer of ondernemer een mooie auto heeft gekocht. Dat klik ik weleens aan en dat geeft mij motivatie. YouTube gebruik ik zeker niet dagelijks, dus ik kijk niet zoveel.

Wat doe je graag in je vrije tijd? Karten uiteraard, maar meestal ben ik met mijn eigen onderneming bezig. Dat zie ik als vrije tijd. Verder houd ik van lekker eten, mountainbiken, vakanties en spontane dingen met mijn vriendin, familie of vrienden.

YouTube of Netflix? YouTube, ik neem nooit de tijd om hele series of films te kijken. Netflix gebruik ik dus vrijwel niet.

Wat vind je de handigste app? WhatsApp. Dat is gewoon lekker makkelijk en je kan goed contact met iedereen onderhouden. Even snel een berichtje sturen en het wordt ook steeds normaler om het zakelijk te gebruiken. Contact met sponsors en partners heb ik dan ook vaak gewoon via WhatsApp.

Wat is jouw definitie van geluk? Samen met je vrienden en familie zonder zorgen kunnen genieten van het leven.

Wie is jouw grote voorbeeld? Heb ik niet. Er zijn genoeg mensen die mij motiveren om succesvol te worden, maar je moet uiteindelijk in jezelf geloven en je eigen pad uitstippelen. Je wordt niet succesvol van iemand anders nadoen.

Wat is je lijfspreuk? Denk in kansen, niet in problemen.

[Ik zou wel eens een dagje willen ruilen met... Max Verstappen. Dat is waarschijnlijk een standaard antwoord, maar toch zou ik weleens willen ervaren wat er in zijn hoofd omgaat.

Wie is de leukste Instagrammer en waarom? Max Verstappen. Het is tof om zijn leven als Formule 1-coureur te zien. De succesvolle prestaties, maar ook de tegenslagen.

Kijk je nog wel eens tv? Niet echt uit mezelf, meestal alleen als de televisie aan staat thuis.

Hoeveel tijd zit je gemiddeld op je telefoon per dag? Ik denk zo'n twee á drie uur. Alles gaat via de telefoon. WhatsApp, e-mail, sociale media, bankzaken, even het weer of de files checken. Dan gaat het aardig snel!

Ben je zelf vatbaar voor wat mensen vinden van wat je plaatst? Nee, totaal niet. Als je het niet leuk vindt, ontvolg me dan gewoon.

Wat is voor jou het leukste, geinigste of bizarste verhaal rondom social media? Door mijn sociale media actief in te zetten heb ik samen mogen werken met een aantal partners, waardoor ik zelfs de mogelijkheid heb gehad om een klasse hoger te karten.

Wil je in de toekomst iets veranderen aan je social media gebruik? Ja, als ik er meer tijd voor heb wil ik meer terug gaan doen voor mijn volgers. Denk aan het scouten van talenten, het motiveren van anderen en het weggeven van producten in samenwerking met bedrijven.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie