Afbeelding
Warmtebedrijf Ede

Kamerlid Dik-Faber (ChristenUnie) bezoekt warmtenet Ede

7 oktober 2019 om 17:07 Zakelijk

EDE ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber bezocht vrijdag Warmtebedrijf Ede. Al bijna 20.000 woningen in de gemeente Ede zijn aangesloten op het groene warmtenet van dit bedrijf. Dik-Faber kreeg samen met een afvaardiging van de Edese ChristenUnie-fractie een rondleiding door de bio-energie-installatie aan de Geerweg in Ede.

Ook ging het kamerlid in gesprek over de werking van het warmtenet met initiatiefnemer Valentijn Kleijnen Het warmtenet wordt in de ranking van gecertificeerde warmtenetten aangemerkt als duurzaamste van Nederland. 

HOUTSNIPPERS ,,Ik ben onder de indruk van dit bedrijf dat met een enorme innovatieve slagkracht de lokale energietransitie versnelt", aldus kamerlid Dik-Faber. In de drie Edese bio-energie-installaties worden lokale en regionale resthoutsnippers omgezet in groene warmte. De snippers zijn grotendeels afkomstig van knip- en snoeihout uit openbaar groenbeheer en uit de tuinen van inwoners van Ede en omliggende gemeenten.

SLECHT DAGLICHT Kleijnen geeft aan dat hij blij is met de politieke aandacht uit Den Haag: ,,Vanuit ons moederbedrijf MPD Groene Energie proberen wij landelijk impact te realiseren in de energietransitie. Als bedrijf zetten wij in op duurzame biomassa als startmiddel voor slimme groene warmtenetten. In de landelijke discussie zien we helaas dat kleinschalige initiatieven in een slecht daglicht worden gezet door een vergelijking met de bijstook van houtpellets van de landelijke kolencentrales."

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie