Blauw Geel ‘55 vrouwen 1
Blauw Geel ‘55 vrouwen 1 Brenda Dekker

Blauw Geel ‘55 vrouwen 1 wint opnieuw

8 oktober 2019 om 06:37 Voetbal Deel je nieuws

Blauw Geel ‘55 begint vrij goed aan de wedstrijd en creëren ook een aantal kansjes, uit bijvoorbeeld leuk gezochte een-tweetjes. Ook krijgen ze de bal enkele keren voor het doel, maar het lukt niet om deze voorzetten goed te benutten. Ook CSW krijgt hier en daar wat kansjes. Zo breken zij na ongeveer een kwartier spelen uit, maar gelukkig let Anne goed op en voert zij haar verdedigende taak prima uit! In de 20 minuut was er zo’n moment waarbij je je hart echt even vast moet houden; Maureen wilde de bal naar Eva gooien, maar hij glipt uit haar handen. Wat we nu niet helemaal doorhadden is dat een speelster van CSW erg dichtbij stond en er met een bloedgang aan kwam, echter kon Eva de bal net op tijd wegschieten. Daarnaast schiet CSW af en toe een balletje op Maureen, die zij goed uit het doel houdt. Ook wij creëren nog wat kansjes, die wij helaas telkens niet af weten te maken. Voor de rest staat het positioneel prima, maar toch benutten wij de ruimte die er ligt én o.a. ons middenveld niet zoals het zou moeten. Met een 0-0 stand gingen wij de kleedkamer weer in.

Een corner in de 46e minuut, Cléo trapt de bal voor het doel en Jessie kijkt toe hoe de bal via haar bovenbeen in het doel terechtkomt. Het maakt niet uit hóé, want die 0-1 zat erin! In de 52e minuut passt Anniek de bal naar Patricia. Zij haalt uit, maar de keeper van CSW houdt hem in eerste instantie tegen. Echter laat zij de bal los, waar Marissa goed op anticipeerde en de 0-2 binnen schoot! In de 55e minuut besluit Maureen om de bal dan uit haar handen te schieten richting Cléo, die een actie maakt tussen de verdediging van CSW door en de 0-3 binnenschiet. Hierna verzwakt het spel aan beide kanten en worden er amper tot geen kansen gecreëerd. In de 64e minuut komt Shaniqua in het veld voor Lisanne, die in de 69e minuut gelijk een kansje heeft. Het spel wordt iets slordiger, maar desalniettemin creërt Blauw Geel ‘55 nog een kans hier en daar. In de 72 minuut geeft Marissa vanaf rechts een goede voorzet op Jessie, die de bal net over het doel plaatst. Dan breekt in de 75e minuut CSW nog uit, waarbij Maartje in de 16 meter een overtreding maakt, waardoor de bal op de stip wordt gelegd. Maureen zat weliswaar in de goede hoek, maar alsnog werd de 1-3 binnengeschoten. Vervolgens speelt Blauw Geel ‘55 wat paniekerig en na de uitval van Maartje in de 81e minuut moesten ze met 10 man verder. Uiteindelijk een zeer verdiende overwinning.