Uniek concert met kabinetorgel en blokfluit

10 oktober 2019 om 23:41 Muziek Deel je nieuws

Op zaterdag 2 november 2019 's middags om 16.00 uur bent u van harte welkom in de Oude Kerk van Bennekom voor een bijzonder concert dat wordt verzorgd door Sietze de Vries: kabinetorgel en Eran Wajsenblum: blokfluiten.

Het thema van het concert is ontleend aan de in de kerk  lopende tentoonstelling 'Psalmen in beeld' bestaande uit tekeningen van Sjef Hutschemakers.

Programma:

‘Der Fluyten Lusthof en Satans Fluytenkast’

Improvisaties en werken van Jacob van Eyck (1590-1657)

Psalm 100: Ouverture
Psalm 119: variaties in alternatim
Malle Symen
Psalm 42
De eerste lickepot
Psalm 121
Boffons
Psalm 133: variaties in alternatim

Sietze  de Vries is internationaal werkzaam als concertorganist en kerkmusicus.Tijdens en na zijn studie aan de conservatoria van Groningen en Den Haag maakte hij naam door niet minder dan vijftien prijzen te winnen bij diverse orgelconcoursen. Een afsluitend hoogtepunt van deze periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002. De carrière van Sietze de Vries nam ook internationaal een hoge vlucht: hij concerteert, doceert en jureert in vele Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Zuid-Afrika en Australië. Als docent is hij verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en hij is organist van de Groningse Martinikerk.

Eran Wajsenblum, afgestudeerd als blokfluitist aan het conservatorium van Amsterdam en Utrecht. Hij begon zijn studie in 1987 in Israël. Daarna reisde hij naar Nederland om zijn studie voort te zetten aan het Utrechts Conservatorium. Wajsenblum won tijdens zijn studie verschillende belangrijke concoursen, waaronder de Keren Sharet Competition. Na zijn afstuderen heeft hij zich ondergedompeld in de geschiedenis en methodologie van de blokfluit, als uitvoerend musicus en als docent.

De toegang is gratis, wel een collecte bij de uitgang.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie