Afbeelding
Van Ginkel Trucks

Overname Van Ginkel Trucks door Bakker Bedrijfswagens

11 oktober 2019 om 08:24 Economie

EDERVEEN De voormalige vestigingen van Van Ginkel Trucks in Ederveen en Utrecht zijn donderdag overgenomen door Bakker Bedrijfswagens. Dat meldt algemeen directeur Tom van de Mosselaar van Bakker Bedrijfswagens in een persbericht. Van Ginkel Trucks werd op 26 september failliet verklaard door de rechtbank.

Volgens Van de Mosselaar is ,,een significant deel'' van het Van Ginkel-personeel door Bakker Bedrijfswagens in dienst genomen. Ten tijde van het faillissement werkten er bij Van Ginkel Trucks 31 personen, hiervan hebben er 28 een baan aangeboden gekregen. Het bedrijf heeft na de overname 250 medewerkers. 

Bakker Bedrijfswagens is naast leverancier van DAF Trucks leverancier van Iveco Daily en Fiat Professional. Bakker Bedrijfswagens heeft nu vestigingen in Amersfoort (hoofdkantoor), Apeldoorn, Barneveld, Doetinchem, Duiven, Ederveen, Harderwijk, Nijkerk, Scherpenzeel, Utrecht en Winterswijk.

GINAF Met de uitbreiding in Ederveen en Utrecht haalt Bakker Bedrijfswagens volgens de algemeen directeur specialistische kennis in huis op het gebied van off-road voertuigen, waaronder Ginaf. ,,Deze activiteiten worden doorgezet en verder uitgebreid'', aldus Van de Mosselaar.

Bakker Bedrijfswagens is onderdeel van het familiebedrijf Bakker Groep. De Bakker Groep heeft naast de bedrijfswagendivisie een logistieke divisie, werkzaam in warehousing, distributie en transport van food in een temperatuurrange van vries tot geconditioneerd. De Bakker Groep heeft vestigingen in Zeewolde, Tilburg en Heerenveen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie