Afbeelding
Vraag Anthea

Vijftig organisaties op eerste Goed voor Elkaar-festival

12 oktober 2019 om 12:49 Maatschappelijk

EDE Malkander hield donderdag en vrijdag in het Akoesticum in Ede de eerste editie van Festival Goed voor Elkaar. Festival Goed voor Elkaar werd dit jaar voor het eerst georganiseerd ter vervanging van de Mantelzorgbeurs, de Vrijwilligersbeurs en de Seniorenbeurs. ,,De bezoekersaantallen vielen nog iets tegen helaas, ondanks dat er door heel Ede pendelbussen reden", vertelt Gea den Hartog, organisator van de beurs namens Malkander. ,,Het is altijd spannend om te ontdekken of mensen zo iets nieuws ook weten te waarderen, maar de reacties van de bezoekers en de partnerorganisaties zijn enthousiast genoeg om vooruit te gaan kijken naar een volgende editie." 

Voorheen organiseerde Malkander drie beurzen door het jaar heen: de mantelzorgbeurs, de vrijwilligersbeurs en de seniorenbeurs. ,,Dat betekende ook drie keer organisatiekosten, drie keer samenwerkingspartners zoeken en drie keer vragen mensen te komen", aldus Gea den Hertog van Malkander. ,,Dat moet makkelijker én leuker kunnen, was onze gedachte. 

,,We zijn nog aan het bijkomen van alle drukte, en aan het nagenieten, maar kijken ook al een beetje vooruit naar volgend jaar", zegt Gea den Hartog. ,,Dit smaakt naar meer!" Natuurlijk presenteerde Malkander zich uitgebreid met programma's rondom Jeugd en jongeren, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Daarnaast traden onder andere het Seniorenorkest op, en Rocking Old School. Er waren diverse presentaties, onder andere over alcoholprobleem onder ouderen. Maar ook luchtige onderwerpen als handmassage en bloemschikken waren te vinden op het festival. De ruim vijftig organisaties die zich presenteerde op de markt zorgde voor veel informatie. 

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie