Dreun voor SDS '55 in thuiswedstrijd

12 oktober 2019 om 19:32 Voetbal

WEKEROM SDS '55 heeft de thuiswedstrijd tegen een zeker niet groots spelend Almen met 0-3 verloren.

,,Ik denk, en dat klinkt gek na een duidelijke nederlaag, dat SDS '55 de beter voetballende ploeg was. Maar de eerlijkheid gebied ook te zeggen dat Almen verschrikkelijk effectief was. Daar waar wij een aantal mogelijkheden lieten liggen scoorden zij wel", sipte SDS '55 trainer Ronald Tulen.

De Barnevelder zag op een altijd naar moment de gasten via Jurjen Diepeveen uitlopen naar 0-1.

,,Nog een minuutje te spelen. In de omschakeling werden we volledig verrast. Twee of drie spelers maakten een verkeerde keuze. De Almen speler profiteerde genadeloos."

Ook in de tweede helft probeerden de Wekerommers de bakens te verzetten.

,,Tot de zestien meter liep het crescendo. Daarna leek de ploeg te blokkeren. En dan worden we na een uur spelen weer verrast. De 0-2 (Daan Boonman) was het sein aanvallend te wisselen", ging Tulen verder.

Maar het Wekeromse spel leidde niet tot echte grote kansen. Met nog zo'n minuut of zes te spelen werd het zelfs 0-3 (Daan Boorman).

,,Geflatteerd maar de cijfers staan er wel. Het had weinig zin meer nog een verdediger eruit te halen. Je weet dat je in zes minuten niet drie keer meer scoort. Dure punten hebben we laten liggen tegen een effectieve maar niet goed voetballende ploeg", besluit Tulen.

SDS '55 neemt in de vierde klasse C nu de vijfde plaats in. Vijf punten achterstand op koploper Fortissimo.

Zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij het onbekende op de negende plaats staande Gorssel.