Theo Beumer

Doelpuntrijke wedstrijd brengt Fortissimo winst

12 oktober 2019 om 19:37 Voetbal

EDE Fortissimo heeft de topper tegen Veluwse Boys (Garderen) met 5-3 gewonnen. Maar vanzelfsprekend was het na een 0-3 achterstand niet.

Eip Janssen

,,Het klinkt misschien raar maar zelfs bij 0-3 werd er op de bank niet gewanhoopt. In het veld waren wij de beter voetballende ploeg. Maar achterin gaven we de doelpunten wel heel gemakkelijk weg", opende Fortissimo trainer Paul Bremer zijn verslag.

Hij zag de gasten uit Garderen via Wilgert Kok 2x en Daan van Ommeren naar 0-3 uitlopen.

,,Net als eerder hielden we ons onvoldoende aan de gemaakte afspraken. Daarna hebben we ingegrepen. Niet door te wisselen maar achterin 1 op 1 te gaan spelen. Zes minuten later wordt Anass el Hassnaoui {links op archieffoto) in het strafschopgebied neergelegd. Hij benutte de terecht gegeven strafschop zelf: 1-3", keek Bremer terug.

Veluwse Boys, zeker geen slechte ploeg kreeg op slag van rust een dreun te verwerken.

,,Misschien moet je het anders zien. Een mooi moment voor ons om de 2-3 te maken", glimlachte Paul Bremer. Het was weer El Hassnaoui die scoorde.

In de tweede helft speelde de thuisclub heel geconcentreerd. Men was over het hele veld min of meer heer en meester.

,,Binnen het uur was het weer Anass el Hassnaoui die scoorde:3-3. Een paar minuten later wist Arvin van Beek ons op 4-3 te zetten", ging de Fortissimo trainer verder.

In de laatste twintig minuten gaf Fortissimo niets meer weg. Een keer moest doelman Koen Warnaar nog in actie komen. En dat deed hij goed.

,,Daarna wist Anass (El Hassnaoui, red.) zijn vierde en onze vijfde goal te scoren. Tijd voor een publiekswissel", grapte Bremer.

De Fortissimo trainer, toch al niet te bang jeugdig talent een kans te geven liet jeugdspeler Jesper Beumer zijn debuut in de hoofdmacht maken.

,,Zaterdag naar Harskamp. Een gemeentelijke derby die leeft. Ik hoorde de spelers elkaar al opjutten. Niet te gemakkelijk overdenken. Een bewijs dat we volwassen worden. In deze sterke vierde klasse is elke wedstrijd weer een duel op zich", sloot de trainer af.

Fortissimo gaat na vier wedstrijden aan de leiding met twaalf punten. Eerste belager is Harfsen op twee punten achterstand.