Dominique van Wensveen maakte het derde doelpunt
Dominique van Wensveen maakte het derde doelpunt Geert Nieuwenhuis

Dames DTS Ede pakken verdiende overwinning

12 oktober 2019 om 20:50 Voetbal Deel je nieuws

De vrouwen van DTS Ede hebben vanmiddag een verdiende overwinning gepakt op FC Eindhoven. Na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-0.

Op voorhand was dit een lastige wedstrijd waarbij van onderschatting geen sprake mocht zijn. DTS trok na het beginsignaal direct op naar het doel van FC Eindhoven. Echter tot echte kansen kwam het niet. Het was juist FC Eindhoven die in de tiende minuut een grote kans kreeg, het harde schot vanaf de rand van het strafschopgebied werd knap gestopt door keepster Renate Verhoeven. DTS ging verder met aanvallen en kreeg ook in de 28ste minuut een grote kans, een scherpe voorzet vanaf de achterlijn werd net gemist door spits Dominique van Wensveen en de bal kwam voor de voeten van Kirsten Koopmans. Haar schot werd maar ternauwernood gekraakt tot hoekschop.

Toch was het DTS die verdiend de voorsprong pakte. Kirsten Koopmans kwam in de 34ste minuut over links het strafschopgebied binnen en zag haar schot prachtig in de verre bovenhoek belanden 1-0. Vlak voor rust werd de score door Yvette Derks verdubbeld, haar afstandschot sloeg via de vingertoppen van de keepster tegen het net 2-0.

Na rust zakte DTS iets in maar behield de controle over de wedstrijd. FC Eindhoven kwam nauwelijks voor de goal en zag ook een doelpunt terecht worden afgekeurd door een overtreding op keepster Renate Verhoeven en een voorzet voorlangs iedereen gaan. DTS kreeg ook nog kansen via o.a. Gera op den Kelder (op de paal). Toch kwam DTS ook nog op een 3-0 voorsprong nadat een mooie voorzet van Kirsten Koopmans door Dominique van Wensveen strak en laag in de verre hoek werd geschoten. Al met al een verdiende overwinning waarbij DTS een goede partij voetbalde.

A.s. dinsdag spelen de dames om 20:00 uur voor de beker in Apeldoorn tegen Victoria Boys. Zaterdag zijn ze dan vrij. Maar de week daarop op 26 oktober, staat de topper thuis tegen Saestum op het programma.

DTS Ede: Renate Verhoeven, Nikki van Wijk, Gera op den Kelder, Ilse van der Zanden, Anne Hendriks (70' Danae Dekker) , Yvette Derks (66' Eveline Zech), Joëlle de Bondt, Anoek Blankespoor (80' Seline van den Hoek), Carolien Fillipo, Dominique van Wensveen en Kirsten Koopmans.

Wissels; Jaimy Jansen (K), Seline van den Hoek, Daphne van Kruistum, Eveline Zech, Danae Dekker, Morena Blankestijn, Jill Pijnappels en Sofie Houba.